Μέλη του πετρελαιοφόρου Front Altair, ένα από τα δύο πλοία που δέχθηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν, προσγειώθηκαν στο Ντουμπάι.

Την ίδια ώρα ο Τζέρεμι Κόρμπιν ζητάει αποκλιμάκωση. «H Bρετανία θα έπρεπε να κινηθεί προς την κατεύθυνση να χαλαρώσει τις εντάσεις στον Κόλπο, όχι να πυροδοτεί στρατιωτική κλιμάκωση που ξεκινάει με την υπαναχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία για το τάνκερ η ρητορική της κυβέρνησης μόνο θα κλιμακώνεται»

Την ευθύνη για την επίθεση έχει το Ιράν επανέλαβε ο Τζέρεμι Χαντ. «Νομίζαμε ότι είναι εμφανές ποιος ευθύνεται για την κατάσταση, όταν έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι τι έχουν κάνει οι Ιρανοί. Για τον Τζερεμι Κόρμπιν για όλα φταίνε οι Αμερικανοί. Είναι ο ίδιος άνδρας ο οποίος καταδίκασσε τον Πούτιν μετά τις επιθέσεις με νόβιτσοκ στο Σάλισμπερι.»

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, μιλώντας για τη συμφωνία για τα πυρηνικά τόνισε ότι το Ιράν δεν μπορεί να παραμείνει προσηλωμένο στη συμφωνία, μονομερώς. Είναι απαραίτητο όλες οι πλευρές αυτής της συμφωνίας θα συμβάλουν ώστε να αποκατασταθεί η συμφωνία.


gr.euronews.com

 
Top