Πολυπληθές κύκλωμα, το οποίο διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή γύρω από σχολικό συγκρότημα στην Κυψέλη, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, συλλαμβάνοντας συνολικά 11 άτομα.

Έπειτα από καταγγελίες και έρευνες που διήρκεσαν επί ημέρες, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα κατάφεραν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, διενεργήθηκαν οκτώ κατ' οίκον έρευνες, και δυο έρευνες σε καταστήματα και σε οδούς περιμετρικά του σχολείου, και συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος. Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επτά επιπλέον αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ ένα ακόμα μέλος είναι ήδη κρατούμενος σε φυλακή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, αρχηγός της οργάνωσης φέρεται πως ήταν ένας 53χρονος, ενώ τα μέλη της εγκληματικής ομάδας απέφευγαν να έχουν στην κατοχή τους τα ναρκωτικά, τα οποία απέκρυπταν σε φρεάτια, καφάο και σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα έβγαζαν για να τα διαθέσουν στους πελάτες τους, μόνο μετά την προπληρωμή τους.

Προ ημερών στο ίδιο σημείο, ένας εκ των συλληφθέντων, σε σήμα αστυνομικών για να τον ελέγξουν, είχε απορρίψει στο έδαφος σακούλα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 512 γραμμαρίων και είχε καταφέρει να διαφύγει. Κατασχέθηκαν ακόμα, 2.490 ευρώ και 20 κινητά τηλέφωνα.

Τα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 
Top