Σε σημερινή της παρέμβαση, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η υποψήφια βουλευτής Α» Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Αυγής, σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ για το Ασφαλιστικό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, και ποτέ δεν μας είπε με ποιο ακριβώς σχέδιο θα τον αντικαταστήσει», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό η υποψήφια βουλευτής Α» Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, και πρόσθεσε ότι «Εδώ και δύο μέρες υπάρχουν οι αποκαλύψεις της ΑΥΓΗΣ, για το σχέδιο της Ν.Δ. για την κοινωνική ασφάλιση και η Ν.Δ., όχι μόνο δεν έχει δώσει απαντήσεις, όχι μόνο τα ερωτήματα παραμένουν, αλλά και αυξάνονται. Ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι αποφασισμένος να κρύψει εντελώς το πρόγραμμά του. Δεν δίνει απαντήσεις για το ποιο είναι το σχέδιό του για το ασφαλιστικό, σχετικά με το πώς θα χρηματοδοτηθεί το κόστος μετάβασης, το οποίο είναι γύρω στα 55 δισ. δεν δεσμεύεται για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, για τη διατήρηση των κύριων συντάξεων στα σημερινά επίπεδα. Δεν απαντά για το τι θα γίνει με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών. Αφήνει όλα αυτά τα ερωτήματα αναπάντητα, ακριβώς επειδή δεν θέλει να αποκαλύψει το ανατριχιαστικό του πρόγραμμα στον ελληνικό λαό, και να κριθεί γι αυτό».

Ερωτηθείσα για το θέμα της άρνησης του κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Σβίγκου εκτίμησε πως «ο κ. Μητσοτάκης, ούτε δεμένος δεν θα πήγαινε σε ένα ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα. Προσπάθησε να βρει πάρα πολλά προσχήματα για αυτή του τη στάση. Κι αν μπορούσε, θα κρυβόταν συνολικά και γενικά, μέχρι τις εκλογές. Προτιμά να κατηγορείται για φυγομαχία από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά να εκθέσει το πρόγραμμά του και τις ιδέες του στους Έλληνες πολίτες».

Κληθείσα να σχολιάσει την δήλωση του κ. Μητσοτάκη, για νέες εκλογές τον δεκαπενταύγουστο, αν δεν του δοθεί ισχυρή εντολή, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι τα στελέχη της Ν.Δ. «προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, οπότε οι επιλογές είναι δύο. Ή ο Μητσοτάκης πρώτος χωρίς αυτοδυναμία, ή ο Μητσοτάκης με αυτοδυναμία». Όμως, πρόσθεσε, «το διακύβευμα και το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα είναι η Ν.Δ. με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό ή αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με τον Τσίπρα πρωθυπουργό».

«Ο κ. Μητσοτάκης», είπε η Ράνια Σβίγκου, «γνωρίζει ότι η κάλπη στις 7 Ιουλίου είναι άδεια, ότι οι Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από την εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, απ» αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα που μοιράζουν υπουργεία στα στελέχη της Ν.Δ. θα αποφασίσουν την Κυριακή των εκλογών για το ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα και με ποιο πρόγραμμα. Δεν θα πάει ο ελληνικός λαός υπνωτισμένος στην κάλπη, ούτε θα πάει με βάση τα ερωτήματα που του θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Τέλος, στο ερώτημα για το αν είναι αισιόδοξη, για το αποτέλεσμα των εκλογών, η υποψήφια βουλευτής στην Α» Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, απάντησε, ότι «ο ελληνικός λαός θα πάει στην κάλπη για να αποφασίσει για το μέλλον το δικό του και για το μέλλον των παιδιών του. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και είμαστε αποφασισμένοι για τη μεγάλη ανατροπή στις 7 Ιουλίου. «Αλλωστε, η επαφή που έχουμε με τις γειτονιές, με τον κόσμο στις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες μας, μας επιβάλλει να είμαστε αισιόδοξοι και να δώσουμε τη μάχη της τελευταίας εβδομάδας με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

[ΠΗΓΗ]

 
Top