Ολοκληρώθηκε η δίκη για την "σπείρα με το σίδερο" και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε 25 χρόνια σε πέντε από τους επτά κατηγορούμενους, ενώ για τους υπόλοιπους δύο τρία χρόνια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη συμμορία των επτά Γεωργιανών είχε κάνει πολλές κλοπές και διαρρήξεις, είχαν εισβάλει στο σπίτι της ηλικιωμένης, την οποία βασάνισαν με σίδερο για να τους αποκαλύψει που είχε κρύψει χρήματα.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή των πέντε βασικών κατηγορουμένων, καθώς και ενός ακόμη που φυγοδικεί, για σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, ληστείες, συμμορία και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν 32 κλοπές και 3 ληστείες «μία, δε, από αυτές τη διέπραξαν με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της ηλικιωμένης που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα».

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε τη γυναίκα. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα».

Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους είχε εκφράσει αμφιβολίες, προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Οι πέντε καταδικασθέντες σε κάθειρξη θα οδηγηθούν στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει δυνατότητα αναστολής στην έφεση, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top