"Με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου αφού με μια κίνησή του έκανε τρεις μεγάλες ζημιές" τόνισε η Φώφη Γεννηματά από την Αλεξανδρούπολη, ενώ είπε "όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα".

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξήγησε τις τρεις ζημιές της Συμφωνίας των Πρεσπών ως εξής:

"Πρώτη ζημιά: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης. Έλεγε χαρακτηριστικά τον Οκτώβριο του 1993 ότι τα Σκόπια θέλουν το όνομα της Μακεδονίας γιατί στόχος τους είναι η δημιουργία ενός "μακεδονικού" κράτους που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια, τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Μακεδονία μας.

«Δεν είναι απλώς ένα θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν» έλεγε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας.

Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ημέρες πριν ο κ. Ζάεφ μας «ζήτησε και τα ρέστα».

Μας κάλεσε να απαντήσουμε εμείς ως Ελλάδα, για το αν στην χώρα μας ομιλείται η δήθεν «Μακεδονική» γλώσσα, θέτοντας ουσιαστικά θέμα ανύπαρκτης μειονότητας. Και βέβαια υπενθύμισε ότι το δικαίωμα αυτό το δίνει η «συμφωνία» του κ. Τσίπρα.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης, με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες.

Εκτός όμως από τις ευθύνες, να σταματήσουν να προκαλούν. Δηλώσεις όπως αυτές του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για την Μακεδονία, υποτιμούν και προσβάλλουν τα εθνικά αισθήματα του λαού μας.

Αποτυπώνουν βέβαια τις πραγματικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, για το όλο θέμα και με ποιες σκέψεις ενεργούν όταν διαπραγματεύονται για τα εθνικά θέματα.

Δεν είναι μόνο το Σκοπιανό.

Μάθαμε από δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού ότι συζητούνται με την Ελλάδα "θέματα συνόρων" .

Και το χειρότερο, το πιο επικίνδυνο.

Ανοίγουν ανύπαρκτα ζητήματα με την Τουρκία με συζητήσεις και δηλώσεις τους. Την ίδια ώρα που ο κ. Ερντογάν, αλλά και ο κ. Ακάρ, εντείνουν κατά απαράδεκτο τρόπο τις προκλήσεις.

-Ακόμη δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της δίωρης συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

-Ο Υπουργός Εξωτερικών σπεύδει αυτοβούλως να αναγνωρίσει «δικαιώματα» της Τουρκίας στα μεγάλα ενεργειακά θέματα στην περιοχή. Ξεκίνησε τις εκπτώσεις στα ελληνικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες.

-Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Ελληνική Βουλή ανοίγουν θέμα «συμβιβασμών», στο Αιγαίο.

-Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών-βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χθες μας ζήτησε να μην είμαστε «μοναχοφάηδες στο Αιγαίο», τώρα ανακάλυψε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να «παραδώσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης στα χέρια τρίτων».

Ρωτάμε ευθέως. Τι ακριβώς κάνει η Κυβέρνηση;

Ποιές πρωτοβουλίες παίρνει παραμονές εκλογών, τις οποίες αγνοούν όχι μόνο τα Ελληνικά κόμματα, αλλά και οι Έλληνες πολίτες;

Εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα Εθνικά Θέματα.

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. Από τους γείτονες δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε όμως και τίποτα.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα.

Κάθε φορά που ανοίγει ζήτημα στα Εθνικά μας θέματα, μόνο νέα προβλήματα για την χώρα και τον λαό μας δημιουργούνται.

Δεν μπορεί όμως, δεν επιτρέπεται, τώρα που «τελειώνει», λίγο πριν τις εκλογές να παγιδεύσει την εξωτερική πολιτική της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Ζητάμε για μια ακόμη φορά να μην αναληφθεί από αυτή την Κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή, καμία σοβαρή πρωτοβουλία στα Εθνικά Θέματα"

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα "βαρίδι της Αριστεράς και βαρίδι για τη χώρα".

Προσδιόρισε τη δεύτερη ζημιά που προκάλεσε στο εξής:

"Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό. Οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα. Η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη πάλεψε πάντα για να ενώσει τους Έλληνες. Αποκορύφωμα η εθνική συμφιλίωση από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά που έκλεισαν τις πληγές του εμφυλίου".

"Τρίτη ζημιά: Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι». Από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις γκαζόζες έχουμε δει την παρακμή και τον εκφυλισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αλληλοεκβιασμοί, ίντριγκες, καταγγελίες για χρηματοδότηση της Κυβέρνησης με 50 εκ ευρώ από ξένα κέντρα και περίεργες δεσμεύσεις.

Η εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της Κυβέρνησης στην Βουλή.

Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις αλλαγής της εκλογικής διαδικασίας στο πάρα πέντε δημιουργούν εύλογα την αίσθηση ότι διακυβεύεται, η διαφάνεια και το κύρος των εκλογών που αποτελούν θεμελιώδη δημοκρατική κατάκτηση.

Ο πανικός και η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος κ. Τσίπρα. Ως εδώ!

Εικόνες ντροπής που δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία: Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα.

Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.

Πρωθυπουργός σε απόγνωση μπροστά στην ήττα. Σε παραλήρημα από τον πανικό.

Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.

Όμως ότι και να κάνει, η Κυβέρνηση του πλησιάζει το τέλος της και έρχεται η ώρα της κρίσης.

ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική συμμαχία είναι το τελευταίο ανέκδοτο.

Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.

Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.

Που προσδοκά να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα.

Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ οι «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο.

Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν «επανίδρυση» την διάλυση του κράτους.

Είναι οι ίδιοι που αποσάρθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια.

Είναι αυτοί που και σήμερα με την Καραμανλική συνιστώσα στην Κυβέρνηση στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζονται και πάλι μαζί να ψηφίσουν συντηρητικό Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Είναι η σημερινή ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Δεν πιστεύουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρουσίασαν πάλι αποσπασματικές προτάσεις. Θυμίζουμε μόνο ότι την τελευταία φορά που είπαν ότι είναι έτοιμοι φόρτωσαν 6,9 δις χρέη και εκτόξευσαν τη φαρμακευτική δαπάνη στα 8,5 δις.

Είναι αυτοί που ξεκαθαρίζουν ότι δεν χρειάζονται Συλλογικές Συμβάσεις, δεν χρειάζεται προστασία του αδύνατου (του εργαζόμενου) έναντι του δυνατού (του εργοδότη).

Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε.

Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που λένε ότι: «πρέπει να απαλλαγούμε από την κακή κυβέρνηση και άρα ακόμα και αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ ΝΔ πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα».

Αυτό είναι παγίδα, είναι μια πλάνη, είναι λάθος . Γιατί με την παλινόρθωση της δεξιάς, θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα. Με τον κίνδυνο μάλιστα να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009.

Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι.

Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί.

Τέσσερα μείζονα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη αναδεικνύουν τις ιδεολογικές μας διαφορές απέναντι στις συντηρητικές λογικές τόνισε η κ. Γεννηματα:

"1ον Για την πορεία της Ευρώπης.

Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία και το φασισμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Με τον Βεμπερ και τον Ορμπαν, που μόνο προσωρινά και εν όψει εκλογών, απομακρύνθηκε. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουμε προοδευτική ριζοσπαστική ατζέντα για την Ευρώπη. Προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος. Τέλος στη διαρκή λιτότητα. Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Κατώτερος μισθός και κατώτερη σύνταξη που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή. Επίδομα ανεργίας από κοινοτικούς πόρους σε χώρες με κρίση. Είναι μερικές από τις προτάσεις που δουλεύουμε μαζί και με το SPD με τον κ. Φ. Τίμμερμανς μπροστά.

Αυτά τόνισα και προχθές κατά την παρέμβαση μου στην Προ-Σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες.

Και προσέθεσα ότι όποιος έχει αγωνία για το μέλλον της Ευρώπης και τον κίνδυνο συνεργασίας Δεξιάς-ακροδεξιάς, δεν έχει παρά μετά τις Ευρωεκλογές να στηρίξει τον κ. Τίμμερμανς, για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γιατί δεν μπορεί στο εξωτερικό να παριστάνεις τον προοδευτικό, και στην χώρα σου να συνεργάζεσαι 4 χρόνια με την ακροδεξιά και τώρα να στηρίζεσαι σε ψήφους ακροδεξιών και δεξιών βουλευτών για να παραμείνεις στην Κυβέρνηση.

Αυτό δηλαδή που πράττει υποκριτικά ο κ. Τσίπρας.

2ον Για την Ανάπτυξη

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να αφεθούμε στην ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. Παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό διεκδικούμε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Από 3,5 στο 2%. Έτσι απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. Έτσι δημιουργούμε πραγματική ελπίδα και μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.

3ον Για τον Δημόσιο Τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό. Μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Λέμε όχι και στις 2 αυτές καταστροφικές λογικές. Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις.

Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.

Είναι προτεραιότητά μας η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (με νέα συστήματα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σπατάλης). Καθώς και η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Παιδείας που έχει ισοπεδωθεί.

4ον Για τον Εθνικό Πλούτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Τώρα δεσμεύεται για την άμεση εκποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών. Διαφωνούμε απόλυτα.

Θα σταθούμε εμπόδιο απέναντι σε αυτά τα σχέδια.

Η ΝΔ είναι γνωστό ότι συμφωνεί με το ξεπούλημα.

Είμαστε απέναντι και με τους δυο. Το λεγόμενο "Υπερταμείο", πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου.

Οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Με τη θηλιά στο λαιμό.

Έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Με το Σχέδιο Ελλάδα θέτουμε συγκεκριμένους στόχους για να γυρίσουμε σελίδα.

- Ειδικά για η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη στοχεύουμε και δεσμευόμαστε ότι σε 5 χρόνια δεν θα βρίσκεται-όπως σήμερα- στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε.

Είναι ώρα για ένα ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ε.Ε.. Μην ξεχνάτε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ στήριξε έμπρακτα και διαχρονικά την ανάπτυξη της περιοχής και νοιάστηκε για τη ζωή των ανθρώπων. Στον Προϋπολογισμό του 1994, σε μια από τις τελευταίες του ομιλίες ο Γιώργος Γεννηματάς αναφέρει ότι το αποθεματικό είναι αυξημένο γιατί ήθελαν να χορηγήσουν κονδύλια για να στηρίξουν την ανάπτυξη της Θράκης.

Τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιέχει το «Σχέδιο Ελλάδα» θέτουμε στην κρίση των πολιτών στις εκλογές που έρχονται.

Εγγυόμαστε –και το γνωρίζουν όλοι καλά-ότι εμείς θα επιμείνουμε στο να γίνουν πράξη.

Ειδικά για τη σύνδεση Ελλάδας- Τουρκίας μέσω Έβρου προτείνουμε:

-Αναβάθμιση των υποδομών των τελωνείων Κήπων και Καστανιάς.

-Κατασκευή μιας γέφυρας σύγχρονης διόδου που θα έχει τις προδιαγραφές να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς προϊόντων και επισκεπτών.

-Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Κωνσταντινούπολης που είναι σε άθλια κατάσταση ενώ μια σύγχρονη γραμμή θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την μεταφορά προϊόντων και επιβατών αποσυμφορώντας αισθητά τα τελωνεία.

Περιφέρεια σε Δράση» με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Βασική προϋπόθεση για να πετύχει το πρόγραμμά μας είναι η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα της Χώρας.

Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων σε Περιφέρειες και Δήμους.

Με αυτό ως κριτήριο στηρίζουμε εκείνες τις Αυτοδιοικητικές προσπάθειες που έχουν τα εχέγγυα να συμβάλλουν στην Ανάπτυξη των περιοχών τους και προέρχονται από πλατιά συμπόρευση κοινωνικών δυνάμεων.

Τέτοια προσπάθεια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι:

Ο συνδυασμός «Περιφέρεια σε Δράση» με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Από εδώ από τη Θράκη, από την Αλεξανδρούπολη σας καλώ όλες και όλους να ξεκινήσουμε τη μεγάλη ανατροπή υπέρ του Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις κάλπες που έρχονται το 2019.

Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας να τη σηκώσουμε όρθια και μαζί της να ορθώσουμε τη Μακεδονία και την Ελλάδα".

 
Top