Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε στο χωριό του 17χρονου μαθητή που έθεσε τέλος στη ζωή του έπειτα από ερωτική απογοήτευση, συγκλονίζοντας ολόκληρη την Κρήτη. Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί, συμμαθητές, γνωστοί που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τον απροσδόκητο χαμό του μαθητή. η ταφή έγινε στο χωριό του τη Σκοπή Σητείας.

Όπως έγινε γνωστό το Γενικό Λύκειο της Σητείας δεν λειτούργησε καθώς τόσο οι συμμαθητές του αλλά και στο σύνολο της η εκπαιδευτική κοινότητα όπου και φοιτούσε είναι συντετριμμένη από τον απροσδόκητο χαμό του.

Στο σχολείο του καθηγητές και μαθητές ντυμένοι στα μαύρα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τραγωδία. Στο σχολείο βρέθηκαν και τέσσερις ψυχολόγοι για να προσφέρουν στήριξη στα παιδιά. Αναρτήθηκε και ένα πανό που έγραφε "Θα το πιστέψω σαν σε δω να μπαίνεις στο μνημείο αλλιώς πρωταπριλιάτικο θα πω ότι είναι αστείο".

Φίλοι του θα έφευγαν νωρίτερα για το σπίτι προκειμένου να σκεπάσουν το φέρετρο με τη σημαία της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού. Μαθητές αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες ο 17χρονος Μάνος εξέφρασε αρνητικές σκέψεις. "Θα βρεθούμε την Παρασκευή για καφέ ενόψει της παρέλασης" του έλεγαν συμμαθητές του. "Αν ζω μέχρι τότε" φέρεται να απάντησε εκείνος.

Τη θλίψη τους εκφράζουν φίλοι και συμμαθητές μέσω των μηνυμάτων στα social media:

 
Top