Μία φιλία που ξεκίνησε όταν ήταν συμφοιτήτριες στο Εθνικό Θέατρο, αν και η Τζένη Καρέζη ήταν έξι μήνες μεγαλύτερη, ήταν αυτή που ένωνε τις δύο μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια και ανέπτυξαν μία δυνατή φιλία, η οποία διήρκεσε έως το τέλος της ζωής τους. Η τραγική ειρωνεία, πέθαναν και οι δύο από καρκίνο τον ίδιο μήνα με 4 χρόνια και τέσσερις ημέρες διαφορά. Συγκεκριμένα στις 27/7/92 η Τζένη και στις 23/7/96 η Αλίκη.

Στην τελευταία της συνέντευξη το 1990 η Τζένη Καρέζη είχε ομολογήσει ότι ο υποτιθέμενος ανταγωνισμός τους εξυπηρετούσε ειδικά στον κινηματογράφο, τις εταιρείες στο να τις μοιράζονται, ενώ οι ίδιες είχαν μια ωραία σχέση.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη είχαν βίους παράλληλους, τόσο επαγγελματικούς όσο και προσωπικούς.

Στο θέατρο έκαναν το ντεμπούτο τους, με ελάχιστη χρονική διαφορά: Η Αλίκη τον Οκτώβριο του 1953, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η Τζένη τον Οκτώβριο του ’54, στο θέατρο Κοτοπούλη (Ρεξ). Επίσης, στον κινηματογράφο, πρώτη βγήκε η Αλίκη, τον Φεβρουάριο του ’54, ενώ ακολούθησε η Τζένη, τον Δεκέμβριο του ’55.

Έκαναν και οι δύο από δύο γάμους, ενώ απέκτησαν η καθεμία από έναν γιο σχεδόν ταυτόχρονα, το 1969. Η Τζένη τον Απρίλιο και η Αλίκη τον Ιούλιο.

 
Top