Αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως έχει αρχίσει για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.

Το πρωί της Τρίτης πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας Αγρινίου ο αδελφός της άτυχης 44χρονης, Γιώργος, και η 16χρονη κόρης της προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις τελευταίες στιγμές της.

Πρόκειται για τον τελευταίο κύκλο καταθέσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής όπως ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής.

Ο ποινικολόγος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα η υπόθεση θα μπει στην τελική ευθεία.

“Αμέσως μετά δρομολογείται η διαδικασία της κλήσης προς απολογία στον βασικό κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του συγκεκριμένου προσώπου που έχει μπει στο κάδρο της εισαγγελικής και της ανακριτικής έρευνας. Έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, για εμπρησμό, για συμμορία και ηθική αυτουργία σε όλα αυτά”, δήλωσε ο κ. Ταουξής και πρόσθεσε:

“Θα εμφανιστεί με τον δικηγόρο του, να πάρει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να προσέλθει για να απολογηθεί. Παράλληλα, θα τρέχει η ποινική έρευνα, ώστε να προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις για τους ηθικούς αυτουργούς”.

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης Ειρήνης Λαγούδη ήταν από την πρώτη στιγμή πεπεισμένοι ότι έπεσε θύμα δολοφονίας και πως δεν αυτοκτόνησε.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

 
Top