Πέντε άνθρωποι πήραν το δώρο ζωής που τους χάρισε μια πενηντάχρονη γυναίκα, η οποία απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή από ρήξη ανευρύσματος σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Περιφερειακό Γραφείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) στη Βόρεια Ελλάδα, η γυναίκα αυτή όσο ζούσε είχε πει "ναι" στη δωρεά οργάνων και η οικογένειά της, σεβόμενη αυτή την επιθυμία της αμέσως μετά τον θάνατό της, έδωσαν τα όργανά της τα οποία ήδη έχουν μεταμοσχευτεί.

Σήμερα ένα κορίτσι 18 ετών στο Βέλγιο αναπνέει με τους δικούς της πνεύμονες, η καρδιά της πάλλεται στο στήθος ενός 58χρονου ο οποίος μεταμοσχεύτηκε στο Ωνάσειο, το ήπαρ της μεταμοσχεύθηκε σε μία 62χρονη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ οι νεφροί της μεταμοσχεύθηκαν σε δύο ασθενείς, ηλικίας 41 και 50 ετών στον Ευαγγελισμό.

Η δωρεά της δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά τα όργανα καθώς οι κερατοειδείς που έχουν δοθεί στην Τράπεζα Κερατοειδών του ΑΧΕΠΑ και τις επόμενες ημέρες θα χαρίσουν το φως και σε άλλους ασθενείς.

 
Top