Η Ρουμανία αντιμετωπίζει κι επισήμως επιδημία γρίπης, καθώς η δράση του ιού συνεχίστηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Σορίνα Πίντεα.

"Στη χώρα υπάρχει επιδημία γρίπης, καθώς συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η δράση του ιού. Ευτυχώς, ο ιός της γρίπης προκαλείται από ένα στέλεχος με ήπια συμπτώματα που μπορεί να καταπολεμηθεί από τα εμβόλια. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η δράση του ιού θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο" δήλωσε η υπουργός Υγείας.

Οι νεκροί από τον ιό της γρίπης στη Ρουμανία ανέρχονται σε 54 και οι υγειονομικές αρχές της χώρας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Η κα Πίντεα τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να μειώσει τον αριθμό των σοβαρών περιστατικών και των θανάτων από τη γρίπη και πρόσθεσε ότι επιπλέον 30.000 δόσεις εμβολίου εστάλησαν στις δημόσιες υγειονομικές διευθύνσεις που έχουν υποβάλει αίτηση για περισσότερα εμβόλια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Το υπουργείο Υγείας συνιστά στους πολίτες να προμηθεύονται με τα απαραίτητα αντιικά φάρμακα για τη θεραπεία οξειών αναπνευστικών λοιμώξεων και να υπάρχει προληπτική αντιική θεραπεία επισκεπτών και γιατρών για τις επαφές με ασθενείς καθώς και εμβολιασμός πολιτών και ιατρικού προσωπικού.

 
Top