Απ’ το όχι και τόσο μακρινό 1986, χρονολογία κατά την οποία κατατέθηκε το καταστατικό του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, έως και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, όλα τα μέλη του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τα απλά μέλη είχαν πάντα στο μυαλό τους αυτήν την περίοδο, το πως θα διοργανωθεί και τι εικόνα θα έχει η ετήσια εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Μία εκδήλωση που έχει φιλοξενηθεί κατά καιρούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Κοσμά, σε αίθουσα στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τελευταία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.
Η φωτεινή εκδήλωση είχε μια αισθητή διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες, συγκεκριμένα την πολύ μεγάλη προσέλευση μελών , φίλων, προσκεκλημένων και επισήμων. Συγκεκριμένα προσήλθαν 449 μέλη, φίλοι κλπ.
Αξίζει πιστεύω να αναφέρουμε ότι η προσέλευση αυτή έγινε αντιληπτή και απ’ τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γιάννη Μώραλη, απ’ τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Φώτη Νικολάκη, απ’ τον Διευθυντή του ΟΛΠ κ. Νίκο Γλογοβίτη και απ’ τους λοιπούς προσκεκλημένους. Συγκεκριμένα μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος και η διευθύντρια της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Πειραιά κ. Νίκος Ποιμενίδης και  κα Αγγελική Κουζούμη, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων μικρών Κυκλαδονήσων κ. Συρίγος, ο Διευθυντής και η Γυμνασιάρχης των Εκπαιδευτηρίων Saint Paul Delasal. Κ. Αντώνης Βουτσίνος και κα Αικατερίνη Σταματάκη, η Πρόεδρος και ο Γεν.Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Μενενάκου και κ. Αγρανιώτης και ο κ. Γιώργος Βίτσας  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Οι βετεράνοι πρωταθλητές Γιώργος Παπαβασιλείου και Φώτης Κούρτης, ο δάσκαλος Γιώργος Ηλιόπουλος, Εκπρόσωποι των αδελφών συλλόγων ΣΔΥ Αθήνας , ΣΑΦΑΝΣ, Απόλλων Δ.Α., Ευκλής Νοτίων Προαστίων, Αθηναίοι Δρομείς ,  ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας συλλόγων μεγάλων αποστάσεων ΕΟΣΛΜΑΥ  ο κ. Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του Ιατρού, αθλητή και Βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη και ο κ. Χάρης Βασιλάκος, εγγονός του Ολυμπιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 1896 Χαρίλαου Βασιλάκου.
Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των συλλόγων που τιμήθηκαν για την παρουσία τους στον 32ο Βαρτζάκειο Δρόμο, αλλά και για την προσφορά τους στον αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο Ολυμπιακός, ο Πειραϊκός, ο Αρης Νικαίας και ο ΑΣΧ Ποσειδών. Θα είναι χαρά μας και ευχόμαστε να μας τιμάτε κάθε χρόνο με την παρουσία σας.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σταθούμε στην βράβευση του κου. Χριστουλάκη.
Ο κος Εμμανουήλ Χριστουλάκης είναι ο πρώτος που έλαβε την ειδικότητα του Αθλητίατρου στην Ελλάδα. Ο κος Χριστουλάκης έχει στο βιογραφικό του πλούσιο συγγραφικό έργο, επιστημονικές μελέτες κλπ. 
Ξεχωριστή και ευχάριστη πινελιά στην εκδήλωση έδωσε η Χορωδία Πειραιά 1960, η οποία με τα τραγούδια της ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο απ’ την Μαέστρο της, κατά την βράβευση της.
Βράβευση με απονομή αναμνηστικού επαίνου έλαβαν παιδιά μελών μας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία.
Στο τέλος είχαμε την βράβευση της Πωλίνας Βαρτζάκη ως πρώτης γυναίκας του Συλλόγου που τερμάτισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, του Γιάννη Τσιρακόπουλου, για τον ίδιο λόγο, όσο αφορά τους άνδρες και όλα τα μέλη που κατάφεραν και τερμάτισαν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών 2018. 
Ο τυχερός που κέρδισε το «φλουρί» ήταν το μέλος μας Ιγνάτιος Βασιλειάδης. Το έπαθλο  της χρυσής Λίρας, που κέρδισε, το προσέφερε στον Σύλλογο. Τέλος, με κλήρωση μοιράστηκαν δώρα, προσφορά των μελών μας.  
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη τους φίλους και τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν  με την παρουσία τους, ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και υποσχόμαστε ότι η επόμενη εκδήλωση μας, θα είναι ακόμη ποιο ωραία.
Με την εξουσιοδότηση του Δ.Σ.
Άγγελος Σάμιος
Υπεύθυνος επικοινωνίας 

 
Top