Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν Στρατιωτικές Ασκήσεις που αποσκοπούν στην προετοιμασία Εισβολής στην Πιονγκ Γιάνγκ - λίγες μόλις ημέρες μετά τη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Πρόεδρος Τραμπ, ματαίωσε την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Πομπέο, στην Βόρεια Κορέα, αναφέροντας την έλλειψη προόδου. Σε απάντηση, η Κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δια μέσου της εφημερίδα Rodong Sinmun, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν άκρως απόρρητες Στρατιωτικές Ασκήσεις με στόχο την Εισβολή.

Το επίσημο έγγραφο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Β.Κορέας, δήλωσε ότι είχε αποδείξεις ότι τα Αμερικανικά Στρατεύματα πραγματοποιούν αποστολές κατάρτισης "εξαιρετικά προκλητικές και επικίνδυνες".

Οι Βορειοκορεάτες ισχυρίζονται ότι μια ραδιοφωνική εκπομπή της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της "μυστικής αποστολής".

Υπήρχαν «Ειδικές Μονάδες» που στάλθηκαν στις Φιλιππίνες, με ασκήσεις για "διείσδυση στην Πιονγκ Γιάνγκ"

Ένα Αμερικανικό Πυρηνικό Υποβρύχιο είχε μεταφέρει τις επίλεκτες Δύναμης Δέλτα, και άλλες ειδικές μονάδες" σε ναυτική βάση της Νότιας Κορέας στις αρχές Αυγούστου.

Η έκθεση της Βόρειας Κορέας πρόσθετη: "Δεν μπορούμε παρά να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη διπλή στάση των ΗΠΑ, καθώς είναι απασχολημένη με τη διοργάνωση Μυστικών Ασκήσεων που περιλαμβάνουν σχεδίο των Ειδικών Μονάδων,γιά ένα Πόλεμο κατά της ΛΔΚ, έχοντας ταυτόχρονα έναν διάλογο μαζί μας, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους", δήθεν φιλίας!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.ptiftis76@yahoo.gr

Πηγή: priftis news

 
Top