Το γύρο του διαδικτύου από αρκετά ελληνικά ΜΜΕ έκανε η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, καθώς στο twitter ένας fake λογαριασμός με το όνομα της νέας Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά έγραφε στα αγγλικά "Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα".
Το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαίωσε πως πρόκειται για fake news, ενώ ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς, μετά την μακάβρια είδηση αναγκάστηκε να παρέμβει τηλεφωνικά στην ΕΡΤ, για να δηλώσει πως δεν πέθανε και είναι καλά την υγεία του.
To πρακτορείο ειδήσων Associated Press υπέπεσε σε σοβαρό λάθος την Πέμπτη ανακοινώνοντας τον θάνατο του διακεκριμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.
Το πρακτορείο επικαλέστηκε ανάρτηση στο Twitter της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά. Ωστόσο λίγο αργότερα εμφανίστηκε νέα ανάρτηση που εξηγούσε πως επρόκειτο για φάρσα Ιταλού δημοσιογράφου.
Η «είδηση» πρόλαβε να κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς αναμεταδόθηκε από μεγάλα μέσα όπως η Washington Post και το δίκτυο ABC, ενώ φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς ενημερώθηκε από δημοσιογράφο για τον θάνατό του, τον οποίο... διέψευσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την ΕΡΤ-1. «Είναι περίεργα πράγματα αυτά» είπε. «Κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».
Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, έδειχνε να μην παίρνει σοβαρά το περιστατικό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…».
Σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».
Η αρχική ανάρτηση
 
Top