ΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΒΟΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...ΚΙΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ!
ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...
ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Η δημοτική αρχή του Αιγάλεω πρωτοστατεί στην αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης

Τη διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, που πρωτοστατεί στην αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρει: «Το θράσος τους δεν έχει όρια! Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με το δίκαιο αίτημα να μην απολυθούν και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω (ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με συνδικαλιστές του σωματείου οργίασαν με προσκλητήριο απεργοσπασίας:
  • Ο δήμαρχος Δ. Μπίρμπας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ ότι “οι κινητοποιήσεις διαμορφώνουν κλίμα ιδιωτικοποίησης” της καθαριότητας των δήμων. Προκλητικά συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει άθικτο το θεσμικό πλαίσιο ιδιωτικοποίησης.
  • Η διοίκηση, σε ρόλο λαγού, κάλεσε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να τρέξει τις μηχανές υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδιασμών ...πριν καν ψηφιστεί η τροπολογία! Δεν είναι τυχαίο ότι φέρνει το θέμα μια μέρα πριν την πανελλαδική απεργία, για να προλάβει δήθεν να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι. Πριν μια εβδομάδα, όταν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι πρότειναν να συζητηθεί το θέμα, η δημοτική αρχή υποστήριζε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα και ισχυριζόταν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων.
  • Δυο μέρες πριν την πανελλαδική απεργία, η Διοίκηση του δήμου μαζί με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου κάλεσαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε λήξη των κινητοποιήσεών τους με το επιχείρημα ότι η κυβερνητική τροπολογία αποτελεί «νίκη» για τον αγώνα τους.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα που κυβέρνηση και δημοτική αρχή θέλουν να κρύψουν;

Η ρύθμιση, που ψήφισε η κυβέρνηση, αφορά προσλήψεις ελάχιστων -σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες- εργαζομένων και είναι αβέβαιο αν θα καλυφθούν από τους τωρινούς συμβασιούχους. Δηλαδή, δίνεται παράταση στην ομηρία και στην εργασιακή ανασφάλεια, που τους έχουν καταδικάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, όπως και η σημερινή.
Στρώνει το έδαφος στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον τομέα της καθαριότητας, σε συμφωνίες για την είσοδο εργολάβων, σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αιγάλεω με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία 29/6/2017 να απαντήσουν στις απειλές και την υποκρισία κυβέρνησης, ΝΔ, της δημοτικής αρχής Αιγάλεω και άλλων "πρόθυμων" δημοτικών παρατάξεων στο Αιγάλεω, που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στον οικονομικό στραγγαλισμό των υπηρεσιών των δήμων και στο χαράτσωμα με δημοτικά τέλη των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, στην πολιτική που κρίνει αντισυνταγματική τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων το "ρεαλισμό" κυβέρνησης και δημοτικής αρχής που στέλνει στην ανεργία τους συμβασιούχους για να ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην παράδοση όλων των κερδοφόρων αρμοδιοτήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα του κλάδου και των συμβασιούχων. Καλεί τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες του Αιγάλεω να γυρίσουν την πλάτη στον κοινωνικό αυτοματισμό, που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα, η διοίκηση του δήμου. Η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εργολάβους και ιδιώτες, χωρίς χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καμία απόλυση!

Η δύναμή σου είναι εδώ!

Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ριζικής αλλαγής!

Μπορείς να τους νικήσεις αν το αποφασίσεις».

 http://www.902.gr

 
Top