Επτά χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο οι Έλληνες έχουν περιέλθει σε κατάσταση πρωτοφανούς φτώχειας, τονίζει σε αφιέρωμά του το Retuers.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο συγκρίνει μάλιστα την χώρα μας με την κατάσταση που επικρατεί στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με τα πρώην κομμουνιστικά κράτη της Ευρώπης στην Ελλάδα  πολλαπλασιάζονται οι πολίτες που δεν μπορούν να αποκτήσουν βασικά υλικά αγαθά.

Δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ και του Συνηγόρου του Πολίτη ενώ οι υπεύθυνοι του Πρακτορείου επικοινώνησαν και με τους υπευθύνους της Τράπεζας τροφίμων του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να καταδείξουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε τρόφιμα και ανάγκες. Στο πρόγραμμα είναι εγγεγραμμένες πλέον 11.000 οικογένειες (26.000 άτομα), ενώ το 2012 ήταν 2.500 και το 2014 ήταν 6.000. Περίπου 5.000 εγγεγραμμένοι είναι παιδιά» αναφέρει το Πρακτορείο καταδεικνύοντας τις εφιαλτικές διαστάσεις που έχει πάρει πλέον η κρίση στην Ελλάδα.
πηγη kontranews.gr
video:euronews 
 
Top