Με αφορμή την απώλεια της 48χρονης εργαζομένης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, Δήμητρας Σκουρογιαννάκη, που τον Ιούνιο, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο, ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χάνουν ένα ακόμα μέλος της «οικογένειάς τους», μητέρα 4 (τεσσάρων) παιδιών αυτή τη φορά.
Με τον τραγικό αυτό τρόπο έρχονται στην επικαιρότητα, δυστυχώς, τα προβλήματα των  εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων και οι συνθήκες εργασίας τους που εκ της φύσης τους ανθυγιεινές και επικίνδυνες. Συνθήκες που επιβαρύνονται πολλές φορές από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας αλλά και της αναγκαίας εκπαίδευσης. Γεγονός που επιτείνεται σε μεγάλο βαθμό αν κανείς αναλογιστεί πως πλέον πολλοί συνάδελφοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, 2μηνης, 4μηνης, το πολύ 8μηνης απασχόλησης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤ.Α. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους της άτυχης Δήμητρας Σκουρογιαννάκη και εύχεται να είναι ο τελευταίος εργαζόμενος που χάνει την ζωή του εν ώρα καθήκοντος.
Ας είναι τουλάχιστον η αφορμή ώστε οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των όσων οι Νόμοι προβλέπουν, μιας και τα θύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται ανησυχητικά!!!"
 
Top