Αιμορροΐδες ονομάζονται οι πρησμένες φλέβες που βρίσκονται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στην περιοχή του πρωκτού...
Το οίδημα είναι αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης που ασκείται στις φλέβες και σχετίζεται σχεδόν πάντα με τη δυσκοιλιότητα.

Η εμφάνιση των αιμορροΐδων συνοδεύεται από σημαντική ενόχληση και πόνο. Δείτε μερικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.

1. Αποφύγετε την πίεση κατά τις κενώσεις
Με τις σωστές αναπνοές, θα αποφύγετε την καταπόνηση κατά την επίσκεψή σας στην τουαλέτα και εν τέλει θα κάνει η βαρύτητα όλη τη δουλειά για εσάς. Κρατήστε τον κορμό τεντωμένο και κάντε βαθιά και αργή εισπνοή-εκπνοή από το διάφραγμα. Με τον τρόπο αυτό, η πίεση που ασκείται στις διογκωμένες φλέβες είναι μικρότερη και επιτυγχάνεται περισσότερη χαλάρωση ώστε να αποφύγετε την επιδείνωση του προβλήματος.

2. Χρησιμοποιήστε τζελ αλόης
Θα το βρείτε στο φαρμακείο ή μπορείτε να το πάρετε απευθείας από το φύλλο του φυτού. Μετά το μπάνιο και αφού έχετε σκουπίσει καλά την περιοχή, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα του τζελ αλόης για να καταπραΰνετε τον πόνο και τη δυσφορία. Η αλόη είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες σε δεκάδες δερματικές παθήσεις, καθώς προστατεύει από τις φλεγμονές και βοηθά στην επούλωση ήπιων τραυμάτων.

3. Πιείτε περισσότερο νερό
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού διευκολύνει τη διαδικασία των κενώσεων. Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας ως προς την ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνετε. Ξεκινήστε με 2 λίτρα την ημέρα και αν χρειαστεί αυξήστε την ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι νερό περιέχουν και τα φρούτα και τα λαχανικά.
 
Top