Γι' αυτό οι χρυσαυγίτες κουρεύουν το μαλλί τους... ΣΥΡΙΖΑ!



Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ που τον αποκαλεί "συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής", ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος, σημειώνει πως υποστηρίζει ό,τι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου...







«Δεν είπα ακριβώς ότι οι ποινικές διώξεις είναι εκτός συνταγματικών ορίων. Υποστηρίζω τη θέση, όπως και ο ομότεχνός μου Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ, ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαγορεύεται διάλυση πολιτικών κομμάτων, οποιαδήποτε ιδεολογία και να έχουν.



Επομένως, το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα μελλοντικά εμφανιστεί, ιδεολογικά μπορεί να καταπολεμάται, στην ανοιχτή δημοκρατία που κατοχυρώνει το Σύνταγμα στην Ελλάδα.



Αυτή είναι η βασική τοποθέτηση, την οποία έχει και δίνει στους φοιτητές του, στη σελίδα 449 του βιβλίου του, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».



Αυτά τόνισε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» και απαντώντας σε θέσεις του ΠΑΣΟΚ που τον φέρουν να έχει συνταχθεί με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.



Πρόσθεσε ακόμη ότι «το Σύνταγμα μπορεί να απαγορεύσει ένα κόμμα, όταν δεν καταθέσει την υπεύθυνη δήλωση του ν. 3023 περί πολιτικών κομμάτων ότι δεν θα σεβαστεί το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».



Ερωτηθείς για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι «για τον κ. Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας υπάρχει ένα θέμα.



Αλλά, ως βουλευτής, διατηρεί τη βουλευτική του ιδιότητα, μέχρι να έχουμε καταδίκη από ποινικό δικαστήριο. Χωρίς αυτή, δηλαδή, μόνο με τη δίωξη ή την καταγγελία, δεν μπορεί να γίνει κάτι.



Και πρέπει ο εισαγγελέας να ζητάει από τη Βουλή άδεια και η Βουλή εξηγεί εάν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δίωξη. Αν θεωρεί ότι υπάρχει, δεν χορηγεί άδεια. Αν θεωρεί ότι δεν υπάρχει και δεν έχει σχέση, χορηγεί.



Δεν πρέπει με την πολιτική σκοπιμότητα να αδυνατίζει η Βουλή, διότι αυτό έχω διαπιστώσει με την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου: ότι ορισμένοι είναι προφυλακισμένοι και έχει αλλάξει η πλειοψηφία και έχει θιγεί η λαϊκή κυριαρχία που εκπροσωπούν...



Είναι προφυλακισμένος; Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει ο Κανονισμός και να ψηφίζει κανονικά, ηλεκτρονικά στις σημαντικές ψηφοφορίες, διότι αλλάζουν οι πλειοψηφίες και στη Δημοκρατία που έχουμε, το Κοινοβούλιο είναι ίσο ή και παραπάνω στη διαδικασία από τη Δικαιοσύνη».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



 
Top