Ύποπτο δέμα εντόπισαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ)...







Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στο planet-greece ότι αποστολέας του δέματος που έμοιαζε να περιείχε βιβλία ήταν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εξετάζεται το αν είχε σταλεί από τοπικό ταχυδρομικό γραφείο. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν ως αποστολείς να είναι ασύλλυπτα μέλη από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».



Συνδέουν πάντως την αποστολή αυτή με μια άλλη ενέργεια το 2003. Τότε σε κοντινή απόσταση, στο Προσήλιο Φωκίδας, σε καταδρομική επιχείρηση μέλη του Επαναστατικού Αγώνα αφαίρεσαν εκρηκτικά από τα μεταλλεία βωξίτη.



Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί στο ΑΤ Ιτέας ήταν το αρμόδιο για τη σύλληψη του 42χρονου βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι. Δεν εμπλέκονται πάντως στη δολοφονία του σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης. Είχαν συλλάβει από τις φυλακές Μαλανδρίνου τον αλβανό κρατούμενο που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη.



Πέντε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν κάνει μάλιστα αναφορές ότι ο Καρέλι μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα από τις φυλακές Μαλανδρίνου όταν είχαν μεταβεί στο σωφρονιστικό κατάστημα για να τον συλλάβουν.



Στο ΑΤ Ιτέας ο Καρέλι έμεινε το βράδυ και μετά μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας, όπου και έπεσε νεκρός ο κρατούμενος έχοντας σοβαρά τραύματα από βασανισμό. Μάλιστα ένας άλλος αστυνομικός από την Ιτέα, που ήταν οδηγός του τζιπ που μετέφερε τον Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, κατέθεσε ότι «μόλις είδα τους υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας να περιμένουν τον Καρέλι με τόσο άγριες διαθέσεις μου ήρθε να κάνω στροφή και να γυρίσω πίσω».



Τελευταία φορά δέμα-βόμβα που προοριζόταν σε αστυνομικούς εστάλη τον Ιούλιο του 2013 στην παλαιά κατοικία στα Πατήσια του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Χωριανόπουλου. Την 1η Σεπτεμβρίου 2013 είχε αναφλεγεί δέμα-βόμβα που είχε αποσταλεί στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Δ. Μόκκα στον Χολαργό. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top