Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Τώρα παντού στην Ιταλία, αν δεν μας τσακίσουν με τα γκλοπ!»
Φιορέλα Μανόια

Μ' αυτά τα λόγια, η Φιορέλα Μανόια, η "ασυμβίβαστη καλλιτέχνιδα", ηθοποιός, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, έδωσε το σύνθημα, αυτή η πρώτη συγκλονιστική Συναυλία "Live for Gaza" στη Νάπολη, να γίνει τσουνάμι συναυλιών σ' όλη την Ιταλία, για τη Γάζα, για τα Παιδιά της Γάζας!
Μπροστά στην ΕΝΟΧΗ σιωπή της πολιτικής (δεξιάς κι αριστεράς), στη μοναδική Νάπολη μια ανυπέρβλητη, την απίστευτη Συναυλία για την Παλαιστίνη.

Η Φιορέλα τραγούδησε το "Combattente" (Μαχητής), "Il peso del courage" (Το βάρος του κουράγιου) κι έστειλε το κοινό σε ουράνια τροχιά με την ερμηνεία της στο "Terra mia" (Η δική μου γη), του μυθικού, αιώνιου Ναπολιτάνου Πίνο Ντανιέλε (1955-2015) κι ήταν ένα αφιέρωμα στην πόλη!

Στο πάλκο Καλλιτέχνες (με Κ κεφαλαίο) που κατάγγειλαν τη Γενοκτονία στη Γάζα:
Laura Morante, Enzo Gragnaniello, Osanna, Franco Ricciardi, Eugenio Bennato, La Maschera, 99 Posse, Daniele Sepe con Capitan Capitone e i Fratelli della Costa, Elisabetta Serio, Francesco Forni, Dario Sansone, ‘E Zézi, Sandro Joyeux, Giovanni Block, Massimo Ferrante, Capone & BungtBangt, Lino Cannavacciuolo, Suonno D’ajere, Carlo Faiello, Ascanio Celestini, Valeria Parrella, Alessandro Rak, Rosaria De Cicco con Patrizio Rispo, Eduardo Castaldo, Dalal Suleiman...

Ποιος θα μπορούσε στην Ιταλία και τη Νάπολη να διοργανώσει αυτή τη μοναδική συναυλία για τη Γάζα; Μα φυσικά ο Όμαρ! Ω... τι τιμή... ο αδελφός, σύντροφος και φίλος που άνοιξε τη "Συναυλία":

Η ομιλία του Όμαρ Σουλεϊμάν ( O Όμαρ της Νάπολης...) ήταν συγκινητική και καταχειροκροτήθηκε για αρκετή ώρα: «Φίλοι, οι Εβραίοι είναι αδέρφια μας, δεν είμαστε εναντίον των Εβραίων, είμαστε ενάντια στους σιωνιστές δολοφόνους της κυβέρνησης του Ισραήλ, που σφαγιάζουν παιδιά που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Και όχι μόνο στη Νάπολη, αλλά στο Παρίσι, ή στο Βερολίνο υπάρχουν εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι που διαδηλώνουν στους δρόμους παρά τις κυβερνήσεις που είναι συνένοχες σ' αυτή τη γενοκτονία...»

Η Παλαιστίνη σου αγαπημένε Αλή, η δική μας Παλαιστίνη...
«Νάπολη Παλαιστίνη.
Το σπίτι μου, τα μέρη της ψυχής μου, αυτά που κυλούν στο αίμα μου, που είναι κολλημένα στο δέρμα μου, που με συγκινούν, που με ενθουσιάζουν, που μου λείπουν.
Χθες αυτό το υπέροχο γεγονός για την Παλαιστίνη έλαβε χώρα στη Νάπολη κι είχα την τιμή να βρίσκομαι σε αυτή τη σκηνή, συγκινημένη για να περιγράψω την κατάσταση του μυαλού μου, μια ροή ισχυρών ενεργειών πέρασε αυτή τη στιγμή.
Η Νάπολη, οι άνθρωποι και οι καλλιτέχνες της.
Ευχαριστώ.
»
Dalal Suleiman
, ηθοποιός... η κόρη του Όμαρ και βαφτισιμιά μου...

Στη Συναυλία και η "Μια Γέφυρα Για το Νερό στη Γάζα": «Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς πόσιμο νερό. Η κατανάλωση μολυσμένου ή αλμυρού νερού σημαίνει διάρροια, ηπατίτιδα, τύφο, χολέρα και άλλες γαστρεντερικές ασθένειες που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Η παροχή πόσιμου νερού στη Γάζα σημαίνει αγώνας ενάντια στη Γενοκτονία και την Εθνοκάθαρση. Σημαίνει να ενεργείς και να παραμένεις άνθρωπος»... επισημαίνουν η Angelica Romano κι ο Alfio Nicotra συμπρόεδροι της οργάνωσης.
Μήπως είναι η ώρα, εδώ στην Ελλάδα, να βρεθούν κάποιοι (δικαστές ως επί το πλείστον κι ίσως κάποιος πολιτικός, ή συνδικαλιστής που έκαναν καριέρα "πουλώντας" Παλαιστίνη και μπορεί να έχουν σήμερα τύψεις για την ένοχη σιωπή τους, ή κάποιοι δημοσιογράφοι που νιώθουν ντροπή ν' αναδείξουν το θέμα...), για να σταλούν έστω τώρα τα 1.3 εκατομμύρια ευρώ του Τηλεμαραθώνιου (2009), που τα "εξαφάνισαν" χωρίς ντροπή;

Να θυμηθούμε;

Τα χρήματα εξαφανίστηκαν και κανένας δεν ντρέπεται και δεν λογοδοτεί!

Ούτε η περί πολλού UNISEF (Χωρίς ντροπή "συλλέγει" σήμερα χρήματα για τα παιδιά της Ουκρανίας και της Γάζας... παρακαλώ!), ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε η ΑΔΕΔΥ, ούτε οι άλλες οργανώσεις που συμμετείχαν μετά από την πρωτοβουλία του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του αποκλεισμού της Γάζας (υπεύθυνος ο σ. Γιώργος Αναστόπουλος, που δεν έλειψε ποτέ από τα αγωνιστικά προσκλητήρια για την Παλαιστίνη, αλλά και τη Συρία), που ακόμη αναζητούν ματαίως να μάθουν την "τύχη" του οβολού του Έλληνα πολίτη... ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε ένας εισαγγελέας που δεν έχει υποστεί το σύνδρομο Κορλέονε: δεν είδα, δεν άκουσα, δεν διάβασα!
Η ΓΣΕΕ δεήθηκε στα τέλη του 2009 να τοποθετηθεί... και να δεσμευτεί... Σήμερα 2022... Ποια δέσμευση; Ποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις; Η ντροπή είναι ανθρώπινο συναίσθημα και δεν υπάρχει!
Όμως, σήμερα και μετά από 13 χρόνια τα χρήματα παραμένουν "εξαφανισμένα" κι ήταν χρήματα του ελληνικού λαού για τα παιδιά της Παλαιστίνης στη Γάζα... Από τότε μαφιόζικη σιωπή -κι είναι επιεικής χαρακτηρισμός- ΚΑΙ για την περί πολλού ΓΣΕΕ των χρυσοπληρωμένων εργατοπατέρων... 
Χυδαίοι αλήτες, απατεώνες χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, που βρίσκονται τα χρήματα (1,3 εκατομμύρια € ) για τα παιδιά της Γάζας;

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την Γενοκτονία κι Εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top