Η αποκάλυψη ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν μέχρι τώρα υπάλληλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με σύμβαση επιστημονικού συνεργάτη έχει πέσει σαν βόμβα στο εσωτερικό του κόμματος, μαζί με την είδηση βέβαια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να διακόψει αυτή τη συνεργασία πριν μερικές μέρες.

Κοινοβουλευτικές πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι «δεν έχουμε δει ούτε μία αράδα, έστω μισό δράμι τεκμηρίωσης, από τον κ. Τεμπονέρα όλο αυτό τον καιρό. Αν είχε στείλει κάτι θα το καταλαβαίναμε, όπως αναγνωρίζουμε τη φλυαρία των πολιτικών του μανιφέστων» σημειώνουν, αφήνοντας δηλητηριώδη βέλη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εικόνα τι συμβαίνει, επισημαίνουν για την περίπτωση Τεμπονέρα, το προκλητικό παράδοξο, να είναι κάποιος κορυφαίο πολιτικό στέλεχος με δικηγορικό γραφείο – άρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα βιοπορισμού – και να απορροφά για τον εαυτό του πόρους από το κόμμα, αντί να παρέχει σε αυτό οποιαδήποτε βοήθεια αφιλοκερδώς.

«Οι θέσεις άλλωστε είναι περιορισμένες» σημείωναν οι ίδιες πηγές και αναρωτιούνταν «πώς καταδέχεται να παίρνει αργομισθία;», επισημαίνοντας ότι στη θέση του θα μπορούσε να είναι ένας επιστημονικός συνεργάτης με φουλ τάιμ απασχόληση και ουσιαστικά προσφορά στο έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας.


Σημειωτέον ότι ο νεαρός εργατολόγος και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε συνεργάτης της ΚΟ όταν γραμματέας της ήταν ο Διονύσης Καλαματιανός και παρέμεινε και στη συνέχεια που ανέλαβε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Το θέμα όμως Τεμπονέρα έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα και όχι μόνο, του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φήμες ότι υπάρχουν πρώην βουλευτές σε θέσεις επιστημονικών συνεργατών, οργιάζουν. Και μάλιστα στελέχη, που επίσης δεν έχουν πρόβλημα βιοπορισμού, ενώ ταυτόχρονα είναι ψηλά στην πολιτική ιεραρχία του κόμματος.

Ένα από τα στελέχη, που πηγές από τη Βουλή επιβεβαίωναν ότι πράγματι έχει διοριστεί ως συνεργάτης βουλευτή, είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το αποκορύφωμα, αλλά από την… αντίστροφη πλευρά είναι η περίπτωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, όπως λέγεται στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έχει κοντά του ακόμα και τώρα δύο παλαιούς συνεργάτες του, έναν άντρα και μία γυναίκα. Απασχολεί δηλαδή υπαλλήλους του κόμματος για τις δικές του (πολιτικές) δραστηριότητες, αλλά αυτό δεν προβλέπεται από πουθενά. Εξ ου και διατυπώνονται ερωτήματα, που μάλλον πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι τα ονόματα των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών δεν δημοσιοποιούνται στη Διαύγεια για παράδειγμα, αλλά απλώς υποβάλλονται στις υπηρεσίες της Βουλής και περιβάλλονται με αρκετή μυστικότητα.
 
Top