Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αγαπητέ Στέφανε (Τζουμάκα)...
Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο που κοινοποίησες στον προσωπικό σου λογαριασμό για την...

Αρμενία, του κ. Μιχάλη Παναγιωτάκης (ερευνητική δημοσιογραφία, Technopolitica, Technology and politics... όπως αυτοπαρουσιάζεται στο "Το χρονικό και τα παρεπόμενα μιας προαναγγελθείσας εθνοκάθαρσης") και δεν μπόρεσα να μην παρατηρήσω την προσπάθεια του να θέσει και το ζήτημα στους κακούς "εθνικισμούς" και για τα δεινά του Αρμενικού λαού, παρότι ο τίτλος του κείμενου του παραπλανεί με "εθνοκάθαρση".
Μάλιστα, θα μπορούσε να είναι το ίδιο κείμενο για να δικαιολογηθούν:
α). Πως από την "Κύπρο Κυρίαρχη Ανεξάρτητη" (μάλιστα μιλάμε για χώρα πλήρες μέλος της "δημοκρατικής" ΕΕ), μέσω "Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας", θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η διχοτόμηση...
β). Η αναγκαιότητα "λύσης" και μάλιστα μέσω Χάγης στο Αιγαίο... Γιατί όχι και στη Θράκη;
γ). Η νίκη εναντίον του "εθνικισμού" για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πάει λέγοντας μέχρι τον περιβόητο "συνωστισμό στη Σμύρνη".

Η Ιστορία δεν ψεύδεται...
Ψεύδονται αυτοί που την γράφουν!

Δεν επιθυμώ να αναλύσω ή να διερευνήσω "τι θέλει να πει ο ποιητής", που ενώ στον τίτλο μιλάει για "εθνοκάθαρση", μας δίνει ως κύριο πρόβλημα τους "εθνικισμούς".
Όμως, θέλω να σημειώσω ενδεικτικές "παρατηρήσεις", αναφορικά με ιστορικές ανακρίβειες.
1. Ο Αρμενικός λαός, σ' αυτό που χαρακτηρίζει ο ερευνητής "ένας Αρμένικος θύλακας μέσα στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν", έχει ιστορία 3.000 χρόνων... που μάλλον του διέφυγε.
2. Για τον Νικόλ Πασινιάν, πρωθυπουργό της Αρμενίας, πάλι διέφυγε στον ερευνητή πως είναι "φρούτο" μιας πολύχρωμης επανάστασης Σόρος, όπως το νέο-ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014.

Επίσης του διέφυγε πως το καθεστώς Πασινιάν επέλεξε "τη σωστή πλευρά της ιστορίας" (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ), παρά κι ενάντια στον Αρμενικό λαό και τους θεσμούς του (βουλή, Συνταγματικό δικαστήριο), για τα αμερικάνικα συμφέροντα (ορυκτός πλούτος-ενεργειακοί αγωγοί), την αντιμετώπιση της Ρωσικής επιρροής (όπως έλεγε κι ο Τσίπρας πριν τον Μητσοτάκη) και μαζί με το μέτωπο εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού κι εκείνο του απόλυτου κακού (Ιράν). Μάλιστα το Ιράν με τις επίσημες δηλώσεις του Ιρανού υπουργού των Εξωτερικών, επισήμανε τα προηγούμενα στον ομόλογό του της Αρμενίας, πριν καιρό... κι αυτά διέφυγαν στον ερευνητή...
3. Τι να σχολιάσει κάποιος αυτά; "ο Αρμένικος εθνικισμός... κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την Αρμενία..."...
Για τον Αρμένικο λαό έχει μιλήσει ο μεγάλος κομμουνιστής διανοητής, πολύ πριν την ερευνητική δημοσιογραφία του κ. Παναγιωτάκη και τα είπε όλα. Σήμερα επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε!
Λες και δεν πέρασε μια μέρα...
«Για έναν λαό, για μία φυλή, αυτό ισοδυναμεί με αργή διάλυση,
με προοδευτική εξαφάνιση των διεθνών δεσμεύσεων,
με την παράδοση στους ανήμπορους εαυτούς μας
»
Antonio Gramsci
, για τη "Γενοκτονία των Αρμενίων"
Δεν ξεχνάμε! "Metz Yeghern"... το "Μεγάλο Έγκλημα"!
«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης
πρέπει να λάβεις τις αποφάσεις των κινήσεων»
Antonio Gramsci
 
Φυσικά, μπορούσε κάποιος "ερευνητής δημοσιογράφος" ν' αντιτείνει σήμερα:
Κι ο Αντόνιο Γκράμσι ήταν "λαϊκιστής κι αδιάλλακτος εθνικιστής"!
Antonio Gramsci... ο εφιάλτης της Νατοϊκής αριστεράς!

Υ.Γ. Όλα συμβαίνουν σήμερα... όταν στην Ελλάδα έχουμε "ηγέτη της αριστεράς" κάποιον Κασσελάκη...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top