Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«(...) η "ανεκτικότητα" της ηδονιστικής ιδεολογίας που επιθυμεί η νέα δύναμη,
είναι η...

χειρότερη από τις καταστολές της ανθρώπινης ιστορίας»
Pier Paolo Pasolini, “Corriere della Sera”, 9 Δεκέμβρη 1973, "Κουρσάρικα Κείμενα" (Scritti Corsari)
100 χρόνια Pier Paolo Pasolini, o "Poeta Vate", ο εφιάλτης της Νατοϊκής αριστεράς...
Πέντε καρδινάλιοι ζητούν από τον Πάπα να αλλάξει το δόγμα της Εκκλησίας για τους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες ιερείς.
Η επιστολή των πέντε καρδιναλίων -πρόκειται για τους Walter Brandmüller, Raymond Leo Burke, Juan Sandoval Íñiguez, Robert Sarah και Joseph Zen Ze-kiun, στάλθηκε στον πάπα στις 10 Ιούλη.
Στη συνέχεια, αφού η απάντηση του πάπα κρίθηκε μη ικανοποιητική σε νομικό επίπεδο, οι επίσκοποι επανήλθαν στις 21 Αυγούστου με την προσθήκη:
«Έχοντας μελετήσει την εν λόγω επιστολή, η οποία δεν ακολουθούσε την πρακτική της responsa ad dubia [απαντήσεις σε ερωτήσεις], αναδιατυπώσαμε το θέμα για να αποσπάσουμε μια σαφή απάντηση, με βάση το διαχρονικό δόγμα και πειθαρχία της Εκκλησίας. Με την επιστολή μας της 21ης ​​Αυγούστου 2023, υποβάλαμε το αναδιατυπωμένο ερώτημα [dubia] στον Ρωμαίο Ποντίφικα (...). Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».
Αύριο, 4 Οκτώβρη, θα γίνει η έναρξη της μεγάλης συνόδου τριών εβδομάδων στο Βατικανό. Περισσότεροι από 450 επίσκοποι και λαϊκοί θα συναντηθούν "Κεκλεισμένων των Θυρών" για να συζητήσουν το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας, μετά από από διετή έρευνα των απλών καθολικών σ' όλο τον κόσμο.
Οι καρδινάλιοι ζητούν συγκεκριμένα βήματα για την προώθηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στην Εκκλησία, μεταξύ άλλων ως πρώτο βήμα γυναίκες διακόνισσες, και ζητώντας μια «ριζική ένταξη» των καθολικών κοινοτήτων ΛΟΑΤΚΙ+.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα αιτήματα προέρχονται από τα υψηλά κλιμάκια του καθολικισμού κι οι πρωτοπόροι εκσυγχρονιστές που προχώρησαν και που τα έκαναν ήταν οι Γερμανοί επίσκοποι.
Στη σημερινή συγκυρία, παρά την αποδοχή της ατζέντας εναντίον του Διεμδυλισμού/Τρανσεξουαλισμού από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της δύσης (αριστεράς και δεξιάς), μια πιθανή αποδοχή έστω και μέρους αυτών των προτάσεων θα οδηγούσε σε ανεπανόρθωτο κάταγμα εντός της παπικής εκκλησίας.
Μπορεί να "ωρίμασαν" οι συνθήκες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, την ευρωπαϊκή εκπαίδευση (και στην Ελλάδα το "μάθημα" εισήχθη από την Γ' Δημοτικού), τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, τα παιδικά παιχνίδια κ.α.π. [
"lego".. έκδοση (ΛΟΑΤΚΙΑ+κ.λπ.) κατασκευών, για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω... και Παδική Μόδα Disney 2023: Ας είχαν την αξιοπρέπεια να αφήσουν τα παιδιά μας ήσυχα!], αλλά ακόμη δεν έχουν ωριμάσει στις καρδιές και ψυχές των απλών πιστών.
Η παπική εκκλησία θα ξεπεράσει για την ώρα, με μια αόριστη «εξ απαλών ονύχων» απάντηση του Φραγκίσκου στα ερωτήματα που έστειλαν οι "λαγοί" (πέντε καρδινάλιοι) κι έτσι το "θέμα" δεν θα προκαλέσει την οργή του "ουράνιου τόξου" και των γυναικών ιερέων.
Όμως, ο "απαλός συμβιβασμός" θα έχει τις εξελίξεις του, όταν το ζήτημα είναι στην Ημερήσια Διάταξη ...

 
 
Πράγματι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποίησε άμεσα όλες τις θεσμικές αλλαγές, που απαιτούσε η ΕΕ, για την προστασία των Διεμφυλικών/Τρανσέξουαλ κοινοτήτων... κι ο Κασσελάκης με τον σύζυγό του έφθασαν δεύτεροι Σημειώναμε τον Ιούνη του 2023 Ο Μητσοτάκης κέρδισε & τους ΛΟΑΤΚΙ+...
 

Ενδεικτικά μια μικρή "σταχυολόγηση" για τον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος, γιατί δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου:

Να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας;

   Ποιος είναι ο πάπας που αφορίζει τους "αντί-εμβολιαστές" και ζητάει -από τον θεό ο αθεόφοβος-, να βοηθήσει τις πολυεθνικές ώστε να λογοκρίνουν «θεωρίες συνωμοσίας»;

   Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος;

   Η απάντηση, εδώ: Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!

Ιούνης του 2018... ο πάπας Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (Φραγκίσκος για τους θρησκευόμενους) κάνει το "μεγάλο" βήμα. Στο Τορίνο της Ιταλίας με απόλυτη μυστικότητα και κλειστές πόρτες οι εργασίες της ετήσιας Συνόδου της μυστικής οργάνωσης "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ". Στο άβατο των... πλέον μυστικοπαθών μασονικών στοών του πλανήτη, επισήμως θα εξετάσουν το "ανησυχητικό" φαινόμενο του "λαϊκισμού" και του "εθνικισμού" που αναπτύσσεται και προβληματίζει την παγκόσμια ειρήνη και τάξη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Χριστιανισμού συμμετέχει ΕΠΙΣΗΜΑ στις εργασίες αυτής της μυστικής οργάνωσης και η "Αγία Έδρα", η Καθολική Εκκλησία με τον καρδινάλιο Pietro Parolin, Υπουργό των Εξωτερικών του Βατικανού και νούμερο δύο στην ιεραρχία μετά τον πάπα Μπεργκόλιο... Βλέπε περισσότερα, σε: Η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" για την αντιμετώπιση "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού"!

«Κάτι σάπιο υπάρχει στην Δανιμαρκία»...
μονολογεί ο Δανός πρίγκηπας Άμλετ...
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Η Τραγική Ιστορία του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανιμαρκίας", 1602
Βλέπε, 8 Σεπτέμβρη 2021, σε: Ο Πάπας αφορίζει τους αντί-εμβολιαστές!

Πάπας: «Το εμβόλιο σώζει ζωές,
ΟΧΙ στις ιδιοτροπίες (καπρίτσια) για την "πιο διάσημη δόση"»!

(Il Papa: «il vaccino salva vite, no a capricci per la "dose più famosa"»)
Βλέπε, 21 Οκτώβρη 2021, σε: O Μπεργκόλιο καλεί το θεό να ωθήσει τους γίγαντες της Silicon Valley να λογοκρίνουν περισσότερο περιεχόμενα «θεωριών συνωμοσίας» & «ρητορικής μίσους»


«ὅταν γὰρ λέγωσιν, εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, τότε αἰφνίδιος αὐτοῖς ἐφίσταται ὄλεθρος,
ὥσπερ ἡ ὠδὶν τῇ ἐν γαστρὶ ἐχούσῃ, καὶ οὐ μὴ ἐκφύγωσιν.»
Α Προς Θεσσαλονικείς 5,3
Βλέπε, σε:
«Μπορούσε να μην στοιχιστεί υπό τον πάπα ο κ. Σ. Μεντζελόπουλος;»

Ο Μπιλ Κλίντον επισκέφθηκε τον Ιησουίτη Μπεργκόλιο, ξέρετε τον λεγόμενο πάπα, για να συνομιλήσουν για την "ειρήνη"!
Τον Μπιλ συνόδευσε στον πάπα... ποιος άλλος;
Ο νεαρός "φιλάνθρωποφάγος" Άλεξ Σόρος (ναι ο γιος «εκείνου», του Τζωρτζ Σόρος) και... η αρραβωνιάρα του!
Η συνάντηση έγινε ιδιωτικά ιδιωτικά στην προσωπική κατοικία του Μπεργκόλιο στη Ρώμη.

Επισήμως ο Ηγέτης, ο "Ηθικός Καθοδηγητής" του "Συμβουλίου για τον Περιεκτικό Καπιταλισμό"(Council for Inclusive Capitalism) Δεκέμβρης 2021: Επίσκεψη Μπεργκόλιο... Νέες “Χαμένες Πατρίδες” του Ελληνισμού & του Έθνους!
«Να δούμε ακόμα πού θα φτάσουμε!
Δεν αφήσαμε βρωμιά, δεν αφήσαμε σιχαμένη πράξη, που να μην την κάνουμε, δεν αφήσαμε πονηρό διαλογισμό που να μην τον πούμε ή να μην τον γράψουμε με την μεγαλύτερη αδιαντροπιά.
Ξεχαλινωθήκαμε πια ολότελα.
Ποτέ ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ούτε στην μισή αναισθησία και σιχαμένη παραμόρφωση, απ’ όσο έφτασε σήμερα…»
Φώτης Κόντογλου, Μυστικά Άνθη, Αστήρ, σελ. 21.

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top