Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ο ισχυρισμός ότι Μοσσάντ και CIA γνώριζαν ότι οι Παλαιστίνιοι θα επιτεθούν είναι το... μεγαλύτερο ψέμα και προέρχεται από τους ίδιους, που πριν καιρό υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ δεν αποχωρούν από το Αφγανιστάν.
Πρόκειται για μία εύκολη δικαιολογία, για να χρυσώσουν το χάπι του αιφνιδιασμού, που τους βρήκε στον ύπνο.
Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ δεν ήξεραν τίποτα! Έχουν υποστεί τέτοιο σοκ, που μόνο με αίμα μπορούν να το μειώσουν. Όχι να το εξαφανίσουν!
Η σχεδίαση και η υλοποίηση της επίθεσης ήταν τόσο αριστοτεχνικά κατασκευασμένες και άκρως μυστικές, γεγονός που αποδεικνύεται με την πλήρη αποτυχία της Ισραηλινής άμυνας.
Η θεωρητικά στρατιωτική παντοδυναμία του Ισραήλ και των ΗΠΑ, έγινε σε μια μέρα χαρτοπόλεμος! Το ίδιο και οι μυστικές τους υπηρεσίες.
Η Γεωγραφία της περιοχής άλλαξε, χωρίς οι "υπερδυνάμεις" να το κατανοήσουν έγκαιρα. Τα γύρω Αραβικά κράτη ισχυροποιήθηκαν, παρά τις συνεχείς επιθέσεις του Ισραήλ, σε Συριακούς, Ιρανικούς και Λιβανικούς στόχους. Η επιρροή τους φθίνει συνεχώς, σε Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή και μάλιστα, χωρίς επιστροφή.
Οι Παλαιστίνιοι, για πρώτη φορά, μετά από 50 χρόνια, πέρασαν από την άμυνα στην επίθεση και βρέθηκαν στην κατεχόμενη γη τους. Το σοκ του Ισραήλ ήταν τεράστιο και η υπεροχή του ποτέ δεν θα επανέλθει!
Ακόμα κι αν καταστρέψει την Γάζα, ακόμα κι αν σκοτώσει όλον τον άμαχο πληθυσμό, η εξίσωση έχει αλλάξει. Ολα τα γύρω κράτη  θα γίνουν πεδία μάχης, όσο το Ισραήλ επιτίθεται.
Κανείς δεν μπορεί ν΄αντέξει τέτοιους πολέμους, όσο πλούσιος και νάναι. Θα χάσει.
Οι θαμμένοι-ζωντανοί της Γάζας δεν είχαν να χάσουν, παρά μόνο  τις αλυσίδες τους με την εξέγερσή τους. Είναι οι πραγματικοί νικητές, ακόμη κι αν ισοπεδωθούν. Και να χάσουν είναι οι νικητές!
Έχουν γίνει το παράδειγμα αντίστασης και ανδρείας, για τις επόμενες γενιές των Παλαιστινίων. Μεγάλη κληρονομιά, απ΄τους νεκρούς τους.
Όσοι έκλειναν τ΄αυτιά τους, στις δεκαετίες των σφαγών, των βασανιστηρίων και του εξανδραποδισμού τους, δεν έχετε το δικαίωμα να επικρίνετε και να καταδικάζετε τις ενέργειες τους!
Κανένας πόλεμος δεν έγινε με αβρότητες! Πόσω μάλλον, μετά από δεκαετίες σφαγών!
Παραμείνετε στο πλάι των "τιμωρών" και χειροκροτείστε τον τρόμο και το αίμα, που θα σπείρουν, αφού μόνο αυτό τους απέμεινε!

 
Top