Στη σύλληψη αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων προχώρησαν οι Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'', η εμπλοκή του αστυνομικού έγινε αντιληπτή με τη βοήθεια του υπερκοριού που συνέλαβε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις Αρχές, εμφανίζεται να ενημερώνει τον βασικό κατηγορούμενο και ιδιοκτήτη των γνωστών ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδο για την πορεία της έρευνας. Από το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ενημέρωσε τον βασικό κατηγορούμενο ότι η Ασφάλεια ετοίμαζε αστυνομική επιχείρηση σε βάρος τους και πως όταν θα μάθαινε λεπτομέρειες θα τους ενημέρωνε εκ νέου.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχει και άλλος αστυνομικός που συνέδραμε τις οργανώσεις, αφού στο διαβιβαστικό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα όπως προκύπτει από την αποσύνδεση ο Ριχάρδος ενημερώθηκε από άγνωστο στην προανάκριση άνθρωπο, πλην όμως σίγουρα αστυνομικό, για παρακολούθηση κάποιου μέλους και υπέθεσε λόγω προγενέστερου ελέγχου του ΣΚ ... που έφερε πλήθους χρυσού και παραστατικά της εταιρείας ως δικαιολογητικά έγγραφα, ότι πρόκειται για τον εν λόγως και αυτομάτως τον απέλυσε από την εταιρεία».

 
Top