Οι γιορτές πλησιάζουν και εάν αναζητείτε ιδέες για να στολίσετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνει ο υπεύθυνος για τη διακόσμηση των βρετανικών πολυκαταστημάτων John Lewis.

Ο Νταν Κούπερ, που εργάζεται εκεί τα τελευταία 23 χρόνια, επισημαίνει ότι καλό θα ήταν να μην ξεχνάει κανείς τη χριστουγεννιάτικη ‘ποδιά’ που τοποθετείται στη βάση του δέντρου, καθώς δίνει μία αίσθηση ζεστασιάς. Πριν από τον στολισμό ο ειδικός συμβουλεύει να μπουν λαμπάκια γύρω από τον κορμό του δέντρου, έτσι ώστε να φαίνεται πιο φωτεινό και να αναδεικνύονται καλύτερα τα χρώματα από τις μπάλες.

Στη συνέχεια τα λαμπάκια πρέπει να τοποθετηθούν στα κλαδιά, είτε γύρω από το δέντρο, είτε σχηματίζοντας ένα είδος ‘φωτεινού καταρράκτη’ από πάνω προς τα κάτω.

Σχετικά με τα στολίδια, ο Νταν Κούπερ θεωρεί ότι καλύτερο είναι να αγοράζονται ανά εξάδες, οκτάδες ή δωδεκάδες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει κανείς να δημιουργεί διάφορα σχήματα με τις μπάλες του ίδιου χρώματος πάνω στο δέντρο. Το ιδανικό, σύμφωνα με εκείνον, είναι τα όμοια στολίδια να τοποθετούνται ζικ ζακ. Εναλλακτικά θα μπορούσε κανείς να στολίσει το δέντρο έτσι ώστε τα χρώματά του να παραπέμπουν σε ουράνιο τόξο ή να επιλέξει μονόχρωμο στολισμό.

Ο ίδιος τοποθετεί τελευταίο το στολίδι που έχει συναισθηματική αξία για εκείνον, προσέχοντας ώστε να είναι στο ύψος του ματιού του για να πέφτει αμέσως πάνω του το βλέμμα.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Πηγή ΦΩΤΟ: lowes.com

 
Top