Στη χώρα που δεν ξημερώνει ποτέ

Ζούμε 21 Αιώνες στο πιο βαθύ σκοτάδι

Δεν ξέρεις ποιο είναι το πιο βαθύ σκοτάδι: Εκείνο του αλχημιστή Τσίπρα που θέλει να προσλάβει 10.000 νέους αχαμνοξύστες σπρώχνοντας προς την έξοδο από το δημόσιο το παπαδαριό ή εκείνο του Μητσοτάκη που υποστηρίζει ότι αν γίνει πρωθυπουργός δεν θα αλλάξει το μισθολογικό καθεστώς τους.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Είναι σκέτη απελπισία να ζει ένας κανονικός άνθρωπος και όχι ψεκασμένος σ΄αυτό εδώ το κράτος. Την ίδια στιγμή η Αρχιεπισκοπή έχει στήσει ολόκληρη μπίζνα με την ακίνητη περιουσία της.

Δείτε τι δηλώνει ο Τσακαλώτος της Αρχιεπισκοπής και τι μπίζνες κάνουν στα φιλέτα που κατέχουν στη Βουλιαγμένη.

Προφανώς ο υπερυπουργός Οικονομικών της Εκκλησίας, Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, λαμβάνει τον μισθό του από το Κράτος, τους Ελληνες φορολογούμενους! Δηλαδή τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι μια και ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας δεν τόλμησε να προχωρήσει τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Στη Βουλιαγμένη η Εκκλησία προχωρά σε μακροχρόνιες μισθώσεις ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων-κυρίως σε Αραβες και Ρώσους. Οπως στην περίπτωση του Vouliagmeniview, του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών που είναι ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο το οποίο μίσθωσε η Εκκλησία για 99 χρόνια (!!!!)στους νέους ιδιοκτήτες. Αν μια μίσθωση διαρκεί 99 χρόνια ποια είναι η διαφορά από την πώληση.


Ο Σαλώνων Αντώνιος λοιπόν μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Δημοσιογράφος και στον Γιώργο Λαουτάρη δηλώνει: H Eκκλησία έχει στην κατοχή της αυτές τις εκτάσεις από το 1713-πολύ πριν τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τις δώρισε η μητέρα του Σουλτάνου στον ηγούμενο της Μονής Πετράκη, Παρθένιο Πετράκη. Εχουμε ασφαλώς τα χειρόγραφα του Σουλτάνου (χοτζέτια;) επίσημα αναγνωρισμένα (από ποιον φορέα;) και μεταφρασμένα.

Μόνο και μόνο αυτή η δήλωση έπρεπε να κάνει τον Τσίπρα και τον Μπελμοντό τον Φλαμπουράρη να κατάσχουν χθες την Εκκλησιαστική Περιουσία.

Ακου χοτζέτια και η μάνα του Σουλτάνου…


Ερχεται λοιπόν ο Αστραπόγιαννος Κυριάκος και δηλώνει ότι κατανοεί απόλυτα τον αιφνιδιασμό και την αγανάκτηση που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις.

Τους ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση για τη “συμφωνία”, πόσο μάλλον για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη “συμφωνία” “άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα” καθώς, όπως είπε, “αυτό που απεδείχθη ότι τον ενδιέφερε ήταν η εξαγγελία 10.000 νέων κομματικών προσλήψεων”.

Ο Πρόεδρος τη Ν.Δ. ξεκαθάρισε επίσης ότι ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η Νέα Δημοκρατία δεν θα την αναγνωρίσει ως επόμενη κυβέρνηση και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους.

(Εύγε αγόρι μου…)

«Κατανοώ την αγανάκτησή σας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου» είπε ο Κ. Μητσοτάκης στους ιερείς «Κατανοώ την αγανάκτησή σας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου» είπε ο Κ. Μητσοτάκης στους ιερείς.

Οπως αντιλαμβάνεστε σ΄αυτή εδώ την Κολομβία των Βαλκανίων δεν ξημερώνει ποτέ…Σκατά…

Πηγή: kourdistoportocali.com

 
Top