Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού που κατέγραψε ο ''κοριός'' της ΕΛ.ΑΣ. Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τα κοσμήματα αναφέρονται με διάφορες κωδικές ονομασίες, όπως ''μεταλλάκια''.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που δημοσιεύει η εφημερίδα ''το ΕΘΝΟΣ'':

-Έχω τελειώσει και λιώνω λίγο τα μεταλλάκια. Τι να κάνω;

- Πόσα στρογγυλά είναι;

- 115

- Ε, να συναντηθούμε με τον ... στον δρόμο, τα στρογγυλά μόνο, τα μέταλλα αύριο.

Ενδιαφέρον ωστόσο εμφανίζουν τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τις συνομιλίες του 51χρονου Ριχάρδου Μυλωνά, που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, φέρεται να ''ξέπλενε'' χρήματα μέσω δελτίων ΠΡΟΠΟ. Καταγράφηκαν ύποπτες- όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό- οικονομικής φύσεως συναλλαγές με πρόσωπο που διαθέτει κατάστημα ΠΡΟΠΟ και ''σπάει'' επιταγές ενώ σε κρυφό χώρο του πρακτορείου του... διαθέτει χρηματοκιβώτιο που περιέχει κερδισμένα δελτία ΠΡΟΠΟ, επιταγές και παράνομα ενεχυριασμένο χρυσό.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προποτζίδικο βρέθηκαν και κοσμήματα τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και αποτελούν προϊόντα εγκλήματος. Επιπλέον, στο χρηματοκιβώτιο του πρακτορείου βρέθηκαν επιταγές με δικαιούχους τρίτα πρόσωπα που διερευνάται από τις αρχές αν αποτελούν ''μέσα τοκογλυφίας''.

 
Top