Μία καναδική εταιρεία, η eSight, υπόσχεται βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης με τη χρήση εφαρμογών ενισχυμένης πραγματικότητας (AR).

H λύση της eSight μοιάζει με ένα ζευγάρι από κανονικά γυαλιά όρασης, αλλά ενσωματώνει AR τεχνολογία, μοιάζοντας σαν να έχει έρθει απευθείας από Star Trek: Next Generation. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία κάμερα υψηλής ανάλυσης, η οποία προβάλλει τα πάντα μπροστά στα μάτια του κατόχου των γυαλιών. Τα γυαλιά έχουν φακούς σύμφωνους με την ιατρική συνταγή, αλλά στο εσωτερικό τους κρύβουν και διαφανείς οθόνες OLED, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του AR.

O κάτοχος των γυαλιών μπορεί να προβεί σε κατάλληλες ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του χρήστη, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα του οπτικού zoom 24x σε όσους δεν μπορούν να δουν μακριά. Με αυτόν τον τρόπο, ένα άτομο με προβλήματα όρασης θα μπορεί να κάνει χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει το AR και να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης σε όλες τις συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυαλιά AR της eSight δεν προβάλλουν ένα διαρκές video feed στα μάτια όσων τα φορούν, αλλά ρυθμίζουν αυτόματα τη λειτουργία τους, ανάλογα με την εργασία και τις ανάγκες κάθε φορά.

Πηγή: pestaola.gr

 
Top