Οκτώ έως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε Λύκειο στο Σάντ Φε του Τέξας, όπως επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας του Χάρις, η οποία έστειλε ενισχύσεις στην κομητεία Γκάλβεστον, όπου βρίσκεται η μικρή πόλη. Στην πλειονότητά τους είναι μαθητές.

Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε.

«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, έξι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ένας μαθητής του σχολείου έχει συλληφθεί και κρατείται, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο δράστης της επίθεσης είναι ελληνικής καταγωγής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ-πολύ θλιβερή» τη σημερινή, μιλώντας για μια «φρικτή επίθεση». Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

Λίγο πριν, ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου KHOU επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, ανέφερε ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το CNN έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς».

Στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες».

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο», επισήμανε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σάντα Φε στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Ένα περιστατικό σημειώθηκε το πρωί σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου. Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι υπό έλεγχο. Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν τραυματίες» διευκρίνισε η ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίζει για ποιο σχολείο πρόκειται.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις είχε αναφέρει νωρίτερα ότι πρόκειται για το Santa Fe High School. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένας άνθρωπος συνελήφθη.

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».


Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά. Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις. Ορισμένα παιδιά νόμιζαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Ήταν περίπου στις 7.45 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των μαθητών άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ μαζί με τους δασκάλους τους έχουν μεταφερθεί σε χώρο ασφαλείας κοντά στο campus.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στο σχολείο, όπου διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου.

fimotro.gr
 
Top