Νομίζατε ότι ξεμπερδέψαμε τόσο εύκολα με τα σφάλματα στο Windows 10 April 2018 Update; Μέγα λάθος. Νέο σφάλμα κλειδώνει τη φωτεινότητα της οθόνης σε μέγιστη ρύθμιση, με τους χρήστες να μην μπορούν να προσαρμόσουν τη διαμόρφωση.

Οι διάφορες δημοσιεύσεις σε forums αποκαλύπτουν ότι το σφάλμα πλήττει πολλά μοντέλα φορητών υπολογιστών όπως Toshiba και Lenovο.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη δημοσίευση από τη Microsoft πολλοί θεωρούν ότι το bug προκαλείται από προβληματικό graphics driver οπότε μια επανεγκατάσταση του λογισμικού ίσως να βοηθούσε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι επηρεαζόμενες από το συγκεκριμένο σφάλμα συσκευές επιδιορθώθηκαν μέσω επαναφοράς σε μια παλαιότερη έκδοση των graphics drivers. Το γεγονός αυτό, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα άπτεται στα προεπιλεγμένα drivers του Windows 10 April 2018 Update.

ο ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο bug θα μπορούσε να προκαλέσει και άλλα ζητήματα στους επηρεαζόμενους φορητούς υπολογιστές. Μερικά από αυτά είναι η μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και προβλήματα με την οθόνη. Ουσιαστικά, η οθόνη είναι ένας από τους μεγαλύτερους “εχθρούς” της μπαταρίας οπότε η διατήρηση της φωτεινότητας στο υψηλότερο επίπεδο θα έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της.

Τα νέα driver updates θα πρέπει να επιλύσουν το σφάλμα. Βέβαια, η Microsoft θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορήσει ορισμένες βελτιώσεις με την επόμενη Windows 10 αθροιστική ενημέρωση.

Πληροφοριακά, το επόμενο rollout αναμένεται στις 12 Ιουνίου μαζί με το Patch Tuesday.

Πηγή: secnews.gr


 
Top