Νέα ένταση είχαν στο αέρα τηλεοπτικής εκπομπής η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη με τον επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης, Γιώργο Σαμπάνη, μία ημέρα μετά την επεισοδιακή, πρώτη, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας.

Η δήμαρχος της Μάνδρας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική του ΣΚΑΪ, σχολίασε για τα χθεσινά επεισόδια πως: "Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έχει πατήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τρία χρόνια, άρα δεν έχουμε καμία απαίτηση, τον έχουμε ξεγράψει. Οι δύο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν ήρθαν στον δήμο να μας πουν "είμαστε εδώ ρε παιδιά, τι θέλετε να κάνουμε. Κανείς δεν εμφανίστηκε. Εδώ δεν υπάρχουν παρατάξεις".

Σε ερώτηση για τον Γιώργο Σαμπάνη, της μειοψειφούσας αντιπολίτευσης, η δήμαρχος Μάνδρας πρόσθεσε: "Είναι ένας σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και είναι ο "Κωνσταντινέας" της Μάνδρας. Έρχεται πέντε φορές τον χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο μόνο για καβγά και θεώρησε χθες, αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτή τη στιγμή που είμαστε διαλυμένοι, να πουλήσει εφέ και να πει που είναι οι δήμαρχοι, που τα δίνετε τα τρόφιμα, δώστε μου καταστάσεις με ονόματα και άλλα".

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, εμφανίστηκε και ο κ.Σαμπάνης, όπου αρχικά η δήμαρχος αρνήθηκε να μιλήσουν, αλλά στη συνέχεια παρέμεινε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε: "Έχει δίκιο τρέχει από το πρωί η κύρια Σαμπάνη, αλλά την έχω πάρει τηλέφωνο. Όταν λέμε όλοι μαζί, εννοούμε όλοι μαζί", προκαλώντας την αντίδραση της δημάρχου, τονίζοντας πως είναι ψέματα και ότι τον είδε μόνο μία φορά στην πληγείσα περιοχή.

"Έχω δεχθεί παράπονα από πολίτες ότι δεν γίνεται σωστή διανομή, ότι πολίτες δεν παίρνουν πράγματα. Άνθρωποι που έχουν πληγεί δεν έχουν πάρει πράγματα και άνθρωποι που έχουν πληγεί δεν έχουν πάρει πράγματα", είπε ο κ. Σαμπάνης. Η δήμαρχος το διέψευσε κατηγορηματικά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, μετά την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Σαμπάνης, άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τη δήμαρχο Μάνδρας ότι ήταν απούσα, όταν στην πρώτη αυτή συνεδρίαση και με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν προς το δημοτικό συμβούλιο.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να ανεβαίνουν σε θρανία και να γρονθοκοπούν τον κ. Σαμπάνη, φωνάζοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες.

 
Top