Τραγικό θάνατο βρήκε ένας έφηβος στην Αγγλία που έπαιζε τακτικά ποδόσφαιρο με τους φίλους του όταν τον χτύπησε η μπάλα στο στήθος, προκαλώντας του ένα εξαιρετικά σπάνιο επεισόδιο, γνωστό ως «διάσειση καρδιάς».

Όπως αποκαλύφθηκε στο βρετανικό δικαστήριο, όπου παρουσιάστηκε το πόρισμα της νεκροψίας του άτυχου παιδιού, η καρδιά του Keelan MacKnight πριν το τραγικό περιστατικό ήταν απολύτως υγιής.

Ωστόσο, η μπάλα τον χτύπησε στο στήθος ακριβώς το κλάσμα του δευτερολέπτου που η καρδιά του ήταν ευάλωτη, με αποτέλεσμα να υποστεί commotio cordis (ένα επεισόδιο γνωστό ως διάσειση καρδιάς) μια θανάσιμη μορφή αρρυθμίας από την οποία δεν συνήλθε ποτέ.

Σύμφωνα με την Daily Mail είναι ένα φαινόμενο που πλήττει κυρίως νεαρούς αθλητές στις ΗΠΑ, όταν δέχονται χτύπημα από ρόπαλο του μπέιζμπολ ή του χόκεϊ.

«Σχεδόν αμέσως πάγωσε και το πρόσωπό του χλώμιασε και μετά μπλάβιασε. Μετά κατέρρευσε στο έδαφος», κατέθεσε ένας από τους φίλους του άτυχου παιδιού στο δικαστήριο, για ότι έγινε στο μικρό γήπεδο της πόλης Έιλσμπερι, όπου είχαν μαζευτεί για να παίξουν μπάλα.

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ κατήγγειλε ότι δέχθηκε την ώρα των σοβαρών επεισοδίων στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Φωτεινή Νάσσου.

«Ναι, με χτύπησαν και εμένα στην πλάτη, χτύπησαν πολλούς συναδέλφους», είπε χαρακτηριστικά η ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Όταν μέλη των κινημάτων αποσφράγισαν τους πυροσβεστήρες και τους πήραν στα χέρια, τότε οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. Έγινε εκτεταμένη χρήση, δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και στην προσπάθεια μας να ξεφύγουμε από μία αίθουσα περιορισμένης έκτασης και ενώ είχαμε γυρίσει και προσπαθούσαμε να βρούμε διέξοδο, τότε δεχθήκαμε τα χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top