Της Άννας Κανδύλη

Ποινικές διώξεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων ασκήθηκαν στους εννέα συλληφθέντες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που φέρονται να συμμετείχαν στο "Eπαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Το μέτωπο" και στόχευαν στην επίθεση κατά του Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για :

Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών

Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,

Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων

Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής

Παράνομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και

Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Οι κατηγορούμενοι ωστόσο αρνούνται τις κατηγορίες και μέσω των συνηγόρων τους καταγγέλλουν ξυλοδαρμό τους τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στην Εισαγγελία. Όπως δήλωσαν οι κυρίες Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννα Κούρτοβικ, οι 9 «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται", καθώς οι ίδιοι είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει.

"Πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα" δήλωσε η Αλέκα Ζορμπαλά και πρόσθεσε πως "είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία".

Όσο για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία "μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι" και τα οποία είναι "ανάξια λόγου". Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερίσματα που συνελήφθησαν, "δεν υπήρχε κάποιο όπλο".

Έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρέθηκαν 10-15 αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων ενώ ανήρτησαν και πανό.

 
Top