Περιπετειώδη και εκρηκτική εξέλιξη είχε σήμερα Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Αργά το απόγευμα τέθηκε θέμα ψηφοφορίας για το επικείμενο συνέδριο μέσα σε πολύ βαρύ και εκ των πραγμάτων διχαστικό κλίμα. 
Η πρόεδρος του Κινήματος Φ. Γεννηματά επέμεινε νωρίτερα στη γραμμή των θεσμικών αντιπροσώπων με στόχο να γίνει ένα ακόμη βήμα για τον νέο και ενιαίο φορέα των προοδευτικών δυνάμεων και διευκρίνισε πως το συνέδριο της 30ης Ιουνίου δε θα εκλέξει όργανα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, διαφοροποιούμενος από την εισήγηση της προέδρου, ζήστησε «συνέδριο Επινέ» (ίδρυσης νέου φορέα όπως έκανε το σοσιαλιστικό κόμμα στη Γαλλία) ή ανοιχτή συνδιάσκεψη θέσεων. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Στέφανος Ξεκαλάκης.
Η πλευρά αυτή ζήτησε να γίνει ψηφοφορία με τα περισσότερα στελέχη του προεδρικού περιβάλλοντος όμως να αντιδρούν λέγοντας ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Στο σημείο αυτό μάλιστα αποχώρησαν ώστε να μην υπάρχει απαρτία και στην αίθουσα έμειναν μόνο τα μέλη που λένε «όχι» στο συνέδριο όπως έχει δρομολογηθεί  με 1500 διορισμένους από τα κόμματα συνέδρους και 1500 θεσμικούς από την τοπική αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα κοκ.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Top