Η Ειδική Πρόσκληση θα πρέπει να παραδοθεί στον ίδιο τον φ
ορολογούμενο ο οποίος θα υπογράφει ότι την παρέλαβε
Η Ειδική Πρόσκληση που θα επιδίδεται στους φορολογούμενους για την συμμετοχή τους στην οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών περιλαμβάνεται στην απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για τον τρόπο υποβολής των τροποιητικών δηλώσεων η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Το επόμενο βήμα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης είναι η αποστολή των Ειδικών Προσκλήσεων στους φορολογούμενους. Ειδικότερα προκύπτει από την απόφαση με την πρόσκληση η ΑΑΔΕ θα γνωστοποιεί προς τον φορολογούμενο ότι « από την υπηρεσία μας έχει εκδοθεί η με αριθμό …εντολή φορολογικού ελέγχου. Κατόπιν αυτού, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 58 του ν. 4446/2016, μπορείτε να υπαχθείτε στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 59 του ως άνω νόμου, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτόν.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται από το φορολογούμενο στην αρμόδια κατά περίπτωση Δ.Ο.Υ. Κατόπιν υποβολής των δηλώσεων του ν. 4446/2016, οι φορολογούμενοι προσκομίζουν αντίγραφα των υποβληθεισών δηλώσεων και των σχετικών παραστατικών στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία, προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά τη διενέργεια του ελέγχου».

Η Ειδική Πρόσκληση θα πρέπει να παραδοθεί στον ίδιο τον φορολογούμενο ο οποίος θα υπογράφει ότι την παρέλαβε. Με βάση την απόφαση της ΑΑΔΕ οι Ειδικές Προσκλήσεις θα αφορούν φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μαΐου.

Επισημαίνεσαι ότι με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παράταση ως την 7/2/2017 ( από 23/1/2017 που προέβλεπε ο νόμος) της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση των φορολογουμένων στους οποίους έως την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή είχε ήδη κοινοποιηθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων.
πηγη
 
Top