Η είδηση μίας αεροπορικής τραγωδίας συγκλονίζει σήμερα τον κόσμο. Aεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένης και μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από την Βραζιλία, συνετρίβη στην κεντρική Κολομβία.

Οι επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «LAMIA» είναι δεκατρείς, όπως ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή.

Ανάμεσά τους ο Alan Ruschel, μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Τα ονόματα των υπολοίπων παραμένουν άγνωστα.

Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Ωστόσο τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά. Πηγές κάνουν λόγο για άσχημες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα.

Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.

Στο αεροσκάφος επέβαινε η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense Real, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν.

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα ChapecoenseReal. Οπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova.Προορισμός του αεροσκάφους ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν , δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

«Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

Δυο ελικόπτερα έχουν ήδη «σηκωθεί» για να ερευνήσουν από αέρος την περιοχή και να αναζητήσουν επιζώντες.

Όλα τα νοσοκομεία της περιοχής είναι σε «συναγερμό» για να αντιμετωπίσουν το τραγικό συμβάν.

Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

katehon.com
 
Top