«Απαράδεκτες δηλώσεις, όπως αυτές του Προέδρου της Τουρκίας, για την Κύπρο υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε τη σημαία της Κύπρου, τονίζοντας ότι «απαράδεκτες δηλώσεις όπως αυτές του Προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών το πρωί ότι δεν θα εγκαταλείψει η Βρετανία τις δεσμεύσεις της έναντι της Κύπρου, ο είπε ότι «εννοεί το ενδιαφέρον που διατηρεί η Βρετανία προκειμένου να βρεθεί μια λύση αποδεκτή πάντα βεβαίως και μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ.

«Τον έχω ενημερώσει εκτενώς, έχω επαναλάβει την ετοιμότητα μας να αρχίσουμε από αύριο αν είναι τις συνομιλίες για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν συμπεριλαμβανομένου πάντοτε και του εδαφικού και αν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μοντ Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για συνάντηση πολυμερούς διάσκεψης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη ισχύει ο Πρόεδρος είπε ότι «πάντοτε ίσχυε και ισχύει».

 
Top