Νέο μνημόνιο, νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, αλλά και στο αφορολόγητο μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών. Μαζί με τις φοροαπαλλαγές που κόβονται το πακέτο μέτρων που ετοιμάζουν οι δανειστές θα γονατίσει και όσους ακόμη αντέχουν..
Ως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη οι φοροαπαλλαγές, όπως το 1,5% στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά και η έκπτωση φόρου για τις ιατρικές δαπάνες. Μαζί φαίνεται ότι καταργείται ο αυτοτελής φόρος εισοδήματος για τους ναυτικούς, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η φορολογία. Στην καλύτερη περίπτωση για τους ναυτικούς δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση, αλλά θα αυξηθεί ο συντελεστής. Είτε στη μια, είτε στην άλλη περίπτωση λοιπόν θα υπάρξει αύξηση του φόρου.
Την ίδια ώρα όμως αναμένεται η έκθεση του ΔΝΤ και εδώ είναι γνωστό ότι το Ταμείο επιμένει μετ' επιτάσεως σε τρεις τομείς.
Πρώτα απ' όλα στο αφορολόγητο το οποίο ζητά να μειωθεί κατά πολύ και σε ορισμένες περιπτώσεις να καταργηθεί πλήρως, ενώ ακολουθούν οι δαπάνες για συντάξεις αλλά και για τη μισθοδοσία του Δημοσίου.
Ταυτόχρονα η ενοποίηση των ταμείων ανοίγει δρόμο για τους δανειστές και για μείωση του προσωπικού τους.
 
Top