Οι δυτικοί αναλυτές ισχυρίζονταν ότι οι μεταρρυθμίσεις του Πούτιν στον ρωσικό στρατό δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Ωστόσο, η πραγματικότητα μοιάζει εντελώς διαφορετική...


 γράφει το «The National Interest». Ο Ρώσος ηγέτης κατάφερε να κάνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του εξαιρετικά δυνατές.
«Εδώ και πέντε χρόνια εκσυγχρονίζει και αναδιαρθρώνει τον ρωσικό Στρατό, παρότι στην Δύση θεωρούσαν ότι οι κινήσεις αυτές θα έκαναn μια τρύπα στο νερό», γράφει ο συντάκτης του άρθρου με τίτλο «Πως ο Πούτιν μετέτρεψε την Ρωσία σε μοντέρνα, φονική στρατιωτική δύναμη», Mitchell Yates και προσθέτει: «Αυτή η αλόγιστη κριτική στην ρωσική στρατιωτική μεταρρύθμιση προκαλεί πλέον ανησυχίες».
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, των οποίων τον εκμοντερνισμό ξεκίνησε ο Πούτιν το 2008 μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Anatoli Serdjukow, έχoυν γίνει πολύ πιο δυνατές, ενώ την ίδια ώρα πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν μειώσει τα εξοπλιστικά τους έξοδα καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό των στρατών τους.
«Πλέον ο ρωσικός στρατός είναι καλύτερα εξοπλισμένος και διαθέτει υψηλές δυνατότητες για σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις, απ’ ότι επί Σοβιετικής Ένωσης», τονίζει.
«Οι επιδόσεις της Μόσχας στον πρώην σοβιετικό χώρο αλλά και στην Συρία δείχνουν ότι οι δυνατότητες του στρατού της έχουν αυξηθεί. Οι δραστηριότητες του ρωσικού στόλου, οι πολυάριθμες δοκιμές ετοιμότητας των ρωσικών υπερόπλων, οι αυξημένες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, η κατάσταση στην Συρία και την Κριμαία, όλα αυτά πιστοποιούν τις συνεχώς αυξανόμενες δυνατότητες της Ρωσίας», καταλήγει ο Mitchell Yates.
Σαφώς και το άρθρο του αποτελεί προειδοποίηση σε ΗΠΑ και συμμάχους ότι σε περίπτωση που οδηγήσουν τον πλανήτη σε παγκόσμια σύρραξη απέναντί τους θα βρίσκεται μια πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή!

 
Top