Κατά ένα εκατομμύριο έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Ιαπωνίας μέσα σε πέντε χρόνια, στην πρώτη ουσιαστική πτώση των...


 τελευταίων 100 ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το 2010 έως το 2015 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 947.345 ανθρώπους, πτώση που θα ισοδυναμεί με την ερήμωση μιας πόλης στο μέγεθος του Σαν Φρανσίσκο.
Μάλιστα τα Ηνωμένα Εθνη προβλέπουν ότι έως το 2100, ο πληθυσμός της χώρας από τα 127,000,000 που είναι σήμερα θα έχει μειωθεί στα 83 εκατομμύρια, με το 35% των κατοίκων να ειναι ηλικίας άνω των 65 ετών.
Το φαινόμενο που τείνει να εξελιχθεί σε πληθυσμιακή κρίση, εξηγείται από το γεγονός ότι αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής ενώ παράλληλα μειώνονται οι γεννήσεις.
Ερευνες των τελευταίων ετών δείχνουν ότι το σεξ δεν είναι και τόσο δημοφιλές στη χώρα, με τις εφημερίδες να κάνουν λόγο για «σύνδρομο αγαμίας».
Σύμφωνα με επίσημη έρευνα που πραγματοποίησε το 2015 το κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού της Ιαπωνίας, το 49% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν είχε κάνει σεξ για τουλάχιστον ένα μήνα. Το 21% των παντρεμένων ανδρών που απάντησε ότι δεν κάνει συχνά σεξ, δικαιολόγησαν την «αποχή» τους λέγοντας ότι είναι πολύ κουρασμένοι από την δουλειά. Το 16% δεν προέβαλε κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αλλά παραδέχθηκαν ότι έγιναν σεξουαλικώς ανενεργοί μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού τους.
Στην ίδια έρευνα το 24% των παντρεμένων γυναικών δηλώνουν ότι βαριούνται να κάνουν σεξ και το 18% είπαν ότι είναι κουρασμένες από τη δουλειά.

 
Top