Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απέστειλε μία επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις ομάδες των διαπραγματευτών και νομικών του συμβούλων προκειμένου να τους ευχαριστήσει προσωπικά για τη «δημιουργικότητα» που επέδειξαν κατά τη συγγραφή της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας μεταξύ Λονδίνου- ΕΕ με στόχο την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση.
Τα θερμά λόγια με τα οποία απευθύνεται ο Βρετανός Πρωθυπουργός στην επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείο ειδήσεων Reuters και εστάλη την Τετάρτη μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, έρχεται σε αντίθεση με τη δριμύτητα που επέδειξε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πριν από 18 μήνες κατά την προσπάθειά του να εμποδίσει τον διορισμό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην θέση αυτή.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η επιστολή αυτή τονίζει την ανακούφιση που νιώθουν οι δύο πλευρές καθώς κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμούς.
«Γνωρίζω πολύ καλά πόσο απαιτητική υπήρξε αυτή η διαπραγμάτευση και πόσο πολύ δημιουργικότητα και επαγγελματισμός χρειάστηκε από μέρος σας κι από μέρους του προσωπικού σας στην Κομισιόν» γράφει ο Ντέιβιντ Κάμερον που ξεκινά την επιστολή του με την φράση:
«Αγαπητέ Ζαν Κλοντ».
«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την προσωπική σας δέσμευση ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διαπραγμάτευση».
Εκπρόσωπος Τύπου του Κάμερον επιβεβαίωσε ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολές στους 27 ηγέτες των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ όπως επίσης και στον Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
«Διατύπωσε τα ευχαριστήριά του για τη δέσμευσή τους στο να διασφαλίσουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα στην επαναδιαπραγμάτευση» τόνισε η αξιωματούχος.
«Η προσωπική σας συμβολή και σε συλλογικό επίπεδο της Επιτροπής στην επίτευξη αυτής της ιστορικής συμφωνίας ήταν απόλυτα απαραίτητες για την επιτυχία» επισημαίνει ο Ντέιβιντ Κάμερον, παρεκκλίνοντας από το πρωτόκολλο καθώς αναφέρεται με τα ονόματά τους στους αξιωματούχους.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας μάλιστα υπογράφει την επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ιδιοχείρως:
«Με ευχαριστίες και τις θερμότερες ευχές,
Δικός σας, Ντέιβιντ».
http://www.press-gr.com/
 
Top