Ένα βιβλίο 400 σελίδων με τις «προφητικές» φράσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν πήραν ως δώρο για το Νέο Έτος οι αξιωματούχοι του Ρώσου Προέδρου...




Η συλλογή, με τον τίτλο «Λέξεις που άλλαξαν τον Κόσμο» εστάλη σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους από έναν από τους κορυφαίους συμβούλους του Πούτιν, τον Γιατσεσλάβ Βολοντίν, σύμφωνα με την εφημερίδα RBK. Μεταξύ των παραληπτών είναι βουλευτές, περιφερειακοί κυβερνήτες και δημοτικοί άρχοντες. Σε μια συνοδευτική επιστολή, ο Βολοντίν αναφέρει πως το βιβλίο θα πρέπει να θεωρηθεί ως οδηγός για τις «αξίες και τις κατευθυντήριες γραμμές» του Κρεμλίνου. Έχει επίσης αναφερθεί πως το συνέστησε σε μια πρόσφατη συνάντηση των αξιωματούχων ως «υποχρεωτική ανάγνωση για οποιονδήποτε πολιτικό».

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης το κείμενο από 19 ομιλίες του Πούτιν και επισημαίνει τις βασικές φράσεις με έντονα γράμματα. Μεταξύ των κειμένων βρίσκεται και μια ομιλία του Ρώσου προέδρου το 2007 στο Μόναχο, στην οποία ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως φλερτάρουν με την καταστροφή, επιδιώκοντας να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια τάξη καθώς επίσης και την ομιλία του το 2014 στους Ρώσους βουλευτές όπου υπερασπίστηκε την προσάρτηση της Κριμαίας.

Το βιβλίο εκδόθηκε από ένα κίνημα νεολαίας υπέρ του Κρεμλίνου, το «Network». «Παρατηρήσαμε πως όλα όσα λέει ο Πούτιν σε κάποιο βαθμό γίνονται πραγματικότητα» δήλωσε ένας μέλος του κινήματος. Οι φράσεις του Πούτιν μπορούν να περιγραφούν ως προφητικές».

Ωστόσο, το ίδιο το Κρεμλίνο φαίνεται πως θέλει να κρατήσει αποστάσεις από το έργο αυτό. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, λέει πως δεν έχει ακούσει τίποτα για το βιβλίο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

Πηγή:BBC
 
Top