Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/5/2015,με θέμα τον πρόωρο θάνατο της Ελένης Καμπόλη, έκαναν Δηλώσεις ο Δημάρχος Χαΐδαρίου Μιχάλης Σελέκος και οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων οι :
Ανδρέας Μποζίκας, Βαγγέλης Ντηνιακός, Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Ηρακλης Δρούλιας, Φώτης Θεοδωρακόπουλος (Δημ. Σύμβουλος με την παράταξη της Ελένης Καμπόλη), Κώστας Ασπρογέρακας και Κώστας Φουρλής. Επίσης τον λόγο πήραν και απεύθυναν συλλυπητήρια  ο Δημ. Σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς, ο πρώην Δημ. Σύμβουλος Άρης Πανόπουλος και εκπρόσωπος από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Δημάρχου και των επικεφαλής παρατάξεων.
Μιχάλης Σελέκος: Δεν είναι τυχαίο ότι εκλεγόταν πρώτη Δημοτική Σύμβουλος και η παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πολύ σημαντική και πρέπει να πω ότι την εποχή που ασκούσε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούσε με νηφάλιο τρόπο και διαλλακτικότητα σε οξείς αντιπαραθέσεις να βρίσκει λύσεις. Πρέπει να πούμε ότι βοηθούσε πολύ κόσμο και συμπολίτες μας μέσω της δουλειάς πού έκανε στο ΙΚΑ. Παρ όλο ότι είχαμε διαφορετική πολιτική αντίληψη, αυτό δεν την εμπόδιζε και υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση. Όταν διαφώνησε δεν γαντζώθηκε στην καρέκλα του Αντιδημάρχου και παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος και από την παράταξη της πλειοψηφίας και όπως ξέρετε ήταν μια σημαντική πράξη. Ήταν υποψήφια Δήμαρχος το 2014 και έδωσε μια τίμια εκλογική μάχη, χωρίς υπερβολές και εντάσεις. Τον αγώνα για την ζωή, τον έδωσε με ψηλά το κεφάλι , έδωσε την μάχη μόνη με την οικογένειά της, με αξιοπρέπεια και θάρρος. Εμείς και σαν Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους οικείους της, η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη κάτι που προβλέπεται και από τον κώδικα, να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης σε επόμενη συνεδρίαση, να αποφασίσουμε πιθανόν και για κάποια ονοματοθεσία.

Ανδρέας Μποζίκας:  Όσα χρόνια και να έχεις διατελέσει σε αυτές τις αίθουσες, να έχεις καθίσει σε αυτά τα έδρανα, νομίζω ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή. Το θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι το ποιο δύσκολο και δεν αντέχεται για μεγάλους επικήδειους, με κάλυψε προηγουμένως ο Δήμαρχος και εγώ θα μείνω στην ενεργητικότητα αυτής της γυναίκας, ανεξάρτητα κατά πόσο κάποιος μπορεί να συμφωνεί η όχι με τις πολιτικές κομματικές της πεποιθήσεις και αρχές, για ένα έχουμε να πούμε, πόσο δραστήρια ήταν, κρατούσε ισορροπίες και ήταν μια γυναίκα που βοήθησε και αγάπησε το Χαϊδάρι, αγάπησε την πόλη και εμείς θα θέλαμε να ευχηθούμε, το ταξίδι που είχε τους τελευταίους μήνες, να είναι πιο ήπιο από σήμερα και μετά. Να είναι η μνήμη της αιώνια, να την θυμόμαστε και να την έχουμε πάντα κοντά μας.

Βαγγέλης Ντηνιακός: Είναι όντος μια άχαρη στιγμή για μένα για να μιλήσω σήμερα, απ την άλλη με αυτό τον τρόπο πιστεύω τιμάμε το πρόσωπό της. Πραγματικά όσο την έζησα και εγώ εδώ σαν επικεφαλής παράταξης, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, με αξιοπρέπεια και δυναμισμό εκεί που έπρεπε, ένα δυναμισμό και μια μαχητικότητα, που προφανώς όλοι ξέραμε ότι την είχε και τα προηγούμενα χρόνια και ίσως ήταν και αυτό για τις δικές της ιδέες και ίσως να ένιωθε ότι αδικείται το έργο της. Τόλμησε και κατήλθε ως επικεφαλής στις εκλογές και έδωσε μια μάχη προεκλογική με αξιοπρέπεια και πραγματικά εγώ πιστεύω με αυτά που βλέπω κάνοντας μια αναδρομή, παρήγαγε έργο στην πόλη η ίδια. Να είναι ζωντανή η μνήμη της σε όλους μας και σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσουμε για θέμα ονοματοδοσίας όπως ακούστηκε πριν από τον Δήμαρχο.

Θοδωρής Σπηλιώπουλος: Θερμά συλλυπητήρια από την παράταξή μας στην οικογένεια και σε όλους τους τους φίλους της. Τις μέρες που κυκλοφόρησαν υπαρκτές φήμες για την χειροτέρεψη της υγείας της , ο κόσμος μας χτύπησε την πόρτα για να ρωτήσει για την Ελένη. Αυτό δείχνει μια γνήσια λαϊκότητα που την καθοδηγούσε στον τρόπο άσκησης της δουλειά της, αλλά και στην πολιτική της διαδρομή. Οι προσωπικές της αξίες την οδήγησαν να ακολουθήσει σε μια περίοδο σκλήρυνσης της μνημονιακής πολιτικής και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μια προσωπική πορεία, βάζοντας την δική της σφραγίδα σε μια ήπια προεκλογική αντιπαράθεση. Πάντα τεκμηριωμένη, ενεργητική στα πολιτικά πράγματα στο Δήμο, με ανοιχτή πόρτα στο να μεταφέρει την εμπειρία της. Τιμούμε το πρόσωπο που τίμησε όπως είπε και ο Δήμαρχος την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο μας, σαν Πρόεδρος, σαν Αντιδήμαρχος σαν Επικεφαλής της Δημοτικής της παράταξης.

Ηρακλής Δρούλιας: Πραγματικά τα λόγια στερεύουν σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ οδυνηρό ένας τόσο δυναμικός άνθρωπος, τόσο παραγωγική και να φεύγει έτσι γρήγορα και άδοξα. Πραγματικά η Ελένη ήταν ένας από τους ανθρώπους που σημάδεψαν με την παρουσία τους το Χαϊδάρι τα τελευταία 10 - 15 χρόνια. Αν και ήμασταν αντίπαλοι στις τελευταίες εκλογές που ήταν υποψήφια Δήμαρχος, νομίζω ότι περισσότερο συνενοούμασταν και συνεργαζόμαστε σε κάποια πράγματα, παρά νιώθαμε αντίπαλοι και αυτό νομίζω ισχύει και για τους περισσότερους επικεφαλής. Νομίζω αυτό που προέχει αυτή την στιγμή, είναι τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας προς τους οικείους της, την οικογένειά της, να ευχηθούμε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει και είναι πάντα ζωντανή στη μνήμη μας.

Φώτης Θεοδωρακόπουλος:Δυστυχώς σήμερα η πόλη του Χαϊδαρίου έγινε πιο φτωχή, η Ελένη Καμπόλη δεν είναι μαζί μας, χθες το βράδυ έφυγε από κοντά μας για την πόλη των αγγέλων. Κάποια πράγματα δυστυχώς στη ζωή, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Κάποια άλλα που μοιάζουν τόσο μακρυά, δυστυχώς είναι δίπλα μας. Όπως είπα η Ελένη Καμπόλη δεν θα λείψει μόνο στους οικείους της, θα λείψει σε όλη την πόλη του Χαϊδαρίου. Όλοι ξέρουμε τι προσέφερε, όλοι μιλάνε για το ήθος της και σίγουρα αφήνει ένα μεγάλο κενό. Οι στιγμές είναι σίγουρα δύσκολες για όλους και πόσο μάλλον για εμάς που ήμασταν άνθρωποι κοντινοί της, συνεργάτες της και φίλοι της. Δυστυχώς. τα λόγια είναι δύσκολα αυτές τις ώρες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει, ας ξεκουραστεί η ψυχούλα της, να είναι καλά.

Κώστας Ασπρογέρακας: Πράγματι είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές, εγώ την Ελένη Καμπόλη την γνώρισα  ως ενεργό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξης του επελθόντα Δήμαρχου κυρίου Μαραβέλια, αλλά την γνώρισα το 2010 που ξανά είχα την τιμή να είμαι εδώ ως εκπρόσωπος με τους ''Πολίτες σε Δράση''. Θέλω να πω τίμια, ότι ήταν πολιτικά γνήσιος αντίπαλος και ήταν πολιτικά έντιμη. Διέκρινα από μια διαίσθηση, πέρα από τις επαφές και την συνεργασία που είχαμε, τόσο στην Επιτροπή Δημοτικής Περιουσίας όσο και εδώ στα Συμβούλια, μια ειλικρινή διάθεση, να ζητάει βοήθεια όταν νόμιζε ότι την χρειαζόταν. Αυτό δείχνει, ένα πολιτικό ήθος και αυτό πρέπει να τιμάμε στην συγκεκριμένη περίπτωση, πέρα από ανθρώπινο ζήτημα και τον πόνο που γέννησε ο θάνατός της. Όπως θα έχετε ακούσει, ο ποιητής λέει όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος ο κύκλος κλείνει, όταν γεννιέται κάποιος άνθρωπος ο κύκλος ανοίγει. Εμείς ας σταθούμε στο παρηγορητικό του Νίκου Καζαντζάκη, ότι ο Θεός παίρνει νέους αυτούς που αγαπάει.

Κώστας Φουρλής: Θερμά συλλυπητήρια και από μένα και θα ήθελα να πω ότι η Ελένη Καμπόλη, τιμή ιδιαίτερη στο Δήμο τον δικό μας, η φήμη της προηγείτο ότι την γνώριζα, την γνώρισα σαν  Δημοτική Σύμβουλο απ την στιγμή που ήταν στην Αντιπολίτευση τότε, μετά στη συμπολίτευση από τις θέσεις τις οποίες κατείχε, ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μετέπειτα από την πράξη που ήταν και υποψήφια όπως είπαν και οι συνάδελφοι. Τιμούσε ωστόσο και τον επαγγελματικό της χώρο από ότι άκουσα από ότι είπε και ο Δήμαρχος, από τις θέσεις που κατείχε στο ΙΚΑ πού ήταν, χωρίς να έχει προκαταλήψεις και ανεξαρτήτως πολιτικής κατάστασης ήταν πρόθυμη να βοηθήσει τον οποιονδήποτε. Νομίζω η μαχητικότητά της και αγωνιστικότητά της, θα αφήσει παρακαταθήκη εδώ και συμφωνώ με την πρόταση του Πρόεδρου και του Δημάρχου, σε ένα επόμενο Συμβούλιο να κάνουμε θέμα με την ονοματοδοσία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Το συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου για τον πρόωρο χαμό της Ελένης Καμπόλη
Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο χαμό της Ελένης Καμπόλη, επί χρόνια Δημοτικού Συμβούλου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχου και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Προοπτικής». Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τους οικείους της. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφασίσαμε ως ελάχιστο φόρο τιμής την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους όλων των εργαζομένων και την συμμετοχή  και σύσσωμη παρουσία μας στην νεκρώσιμο ακολουθία και τελετή ταφής.
 
Top