Κάθε κουζίνα διαθέτει μια τουλάχιστον επιφάνεια κοπής. Από το ωμό κρέας μέχρι τα λαχανικά, οι περισσότερες από τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά, στη διαδρομή τους μέχρι το τηγάνι, την κατσαρόλα ή το ταψί, κάνουν μια στάση στην επιφάνεια κοπής....

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η επιφάνεια κοπής αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα μαγειρικά σκεύη, αφού φαίνεται να υποθάλπει 200% περισσότερα βακτήρια από όσα βρίσκονται σε ένα κάθισμα τουαλέτας.

Η έρευνα έδειξε ότι για το 40% των περιπτώσεων τροφικής δηλητηρίασης ευθύνεται η ανεπαρκής υγιεινή του σπιτιού μας.

Σχεδόν τα μισά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι μας, συμπεριλαμβανομένων και των επιφανειών κοπής, έχουν μολυνθεί με επικίνδυνα βακτήρια, όπως το E. Coli.

Η Δρ Lisa Ackerley, ειδικός στην υγιεινή των τροφίμων, λέει: «Οι περισσότεροι δίνουν σημασία στον καθαρισμό της τουαλέτας, χρησιμοποιώντας πολλά καθαριστικά, πιστεύοντας ότι πρόκειται για το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού», και συνεχίζει: «Όμως, όλες οι μελέτες στις οποίες έχω λάβει μέρος δείχνουν ότι τα πιο επικίνδυνα βακτήρια κρύβονται στην κουζίνα. Το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα λαχανικά είναι οι ένοχοι».

Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι μικροοργανισμοί είναι αόρατοι στο μάτι και έτσι δεν λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις.
 
Top