Αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Παναρίτη στο ΔΝΤ

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια»...


Εσωκομματικές αλλά και κυβερνητικές τριβές έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση της νέας εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κατόπιν απόφασης του Γ. Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικοί απέναντι στην τοποθέτηση Παναρίτη στη θέση αυτή ήταν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις.

Έντονα αντέδρασε στην επιλογή Παναρίτη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΣοφία Σακοράφα. Με δύο αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, έγραψε: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» και «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».
«Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν», έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής του κόμματοςΔημήτρης Παπαδημούλης.
Αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Παναρίτη στο ΔΝΤ
Αποστάσεις από τον διορισμό Παναρίτη κράτησε, σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση, και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως ο καθένας κρίνεται γαι τις επιλογές του, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης.
«Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και καλό είναι να αλλάζουν θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα των αγώνων που δίνουμε κάθε στιγμή. Μπορούν να είναι και δίπλα και να επικουρούν. Τότε θα τους σεβόμουν περισσότερο», συνέχισε ο κ. Βούτσης.
 
Top