Με πλακάτ και συνθήματα ενάντια στο Ισλάμ, αλλά και φέροντας όπλα κάποιοι από αυτούς, Αμερικανοί προκάλεσαν αναστάτωση με συγκέντρωση έξω από τέμενος στο Φοίνιξ.

Η διαδήλωση έγινε μερικές εβδομάδες μετά από μια παρόμοια εκδήλωση στο Τέξας, η οποία έγινε στόχος επίθεσης από δύο ενόπλους, μουσουλμάνους που προσεύχονταν στο συγκεκριμένο τέμενος.


Τη διαδήλωση οργάνωσε ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος ανάρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που τον εικονίζουν να φοράει ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Fuck Islam» ανεμίζοντας την αμερικανική σημαία.

«Αυτή είναι μια αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση στο Τέξας», έγραψε ο οργανωτής, ο Τζον Ριτζχάιμερ, στον λογαριασμό του στο Facebook, υποδεικνύοντας σε όσους ήθελαν να συμμετάσχουν να προσέλθουν οπλισμένοι, για την περίπτωση που υπάρξει μια «πολύ αναμενόμενη επίθεση».

Αντιισλαμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν εντείνει τη δράση τους το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύοντας καταχωρίσεις και οργανώνοντας κινητοποιήσεις για να καταγγείλουν ως μια βίαιη θρησκεία το Ισλάμ, επικαλούμενες συχνά τη βαρβαρότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το τέμενος του Φοίνιξ έχει καταδικάσει επανειλημμένα τις βίαιες επιθέσεις. Πέρυσι, είχε φιλοξενήσει έναν ιμάμη που επικρίνει έντονα οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα ή η Μπόκο Χαράμ, για μια σειρά κηρυγμάτων.

Ο πρόεδρος του κέντρου κάλεσε τους πιστούς να μην προκαλέσουν τους διαδηλωτές ούτε να συγκρουστούν μαζί τους. «Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι δεν αντιμετωπίζουμε την αδικία με αδικία, αλλά με χάρη και ευσπλαχνία και καλοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Οσάμα Σάμι στους πιστούς, στο κήρυγμά του μετά την προσευχή της Παρασκευής.


Πηγή
 
Top