Το θάνατο του διοικητή της Χεζμπολάχ στο χωριό Kafr Kila του νότιου Λιβάνου, Χάντερ Αλί Ταουίλ μετά τις νέες αεροπορικές επιδρομές ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Ταουίλ μαζί με τους Μοχάμεντ Χάντερ και τον Χασάν Ντιρ ελ Ρασένι που σκοτώθηκαν από τον IDF αυτή την εβδομάδα, φέρεται να ήταν υπεύθυνοι για έναν αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, απευθύνει ο πρωθυπουργός της χώρας που πολιορκείται, Νατζίμπ Μικάτι, την ώρα που ο IDF συνεχίζει να σφυροκοπά τον νότο.
Την ίδια στιγμή ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους περίπου 25 περιοχών στο νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να φύγουν προς τον Βορρά.
Οι σειρήνες ήχησαν και σε αρκετές βόρειες κοινότητες του Ισραήλ (Kamon, Rameh, Shezor, Beit Jann, Sajur και Karmiel.) Και μάλιστα αυτές οι επιθέσεις συνεχίζονται όχι σποραδικά αλλά με αυξητική τάση, όσο περνούν οι μέρες από εκείνη που ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση.
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ύποπτη επίθεση με πυροβολισμούς στην πόλη Μπερ Σεβά στα νότια της χώρας και ότι ο εισβολέας είχε «εξουδετερωθεί».
Μέση Ανατολή: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Γάζα
Στο μεταξύ, το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι έγιναν τουλάχιστον πέντε ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρά του, εκ των οποίων τέσσερις «πολύ σφοδροί» τα ξημερώματα της Κυριακής (6/10).
Ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου, σύμφωνα με το ANI, το οποίο έκανε επίσης λόγο περί παρουσίας ισραηλινών drones αναγνώρισης που πέταγαν σε χαμηλό ύψος.
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το χτύπημα υποστηρίζοντας πως έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ.
Παράλληλα, τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ισλαμικού τεμένους που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλα, σύμφωνα με την πολιτική προστασία της Λωρίδας της Γάζας. Τον βομβαρδισμό επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, λέγοντας πως έπληξε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς.
«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών» μετά τον βομβαρδισμό στο τέμενος», δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένο σε δομή που προηγουμένως ήταν το τζαμί ‘Σουχάντα αλ Ακσά’ στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα».
Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
 
Top