Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για να προωθήσουν μπροστά τις ιδέες ενός
διαφορετικού κόσμου έξω από δεσμεύσεις;
Έμειναν λίγοι...

Νεκρός ο Τσάβες...
Νεκρός ο Καντάφι...
Νεκρός ο Φιδέλ...
Η οργή τους θα ξεσπάσει εναντίον του Άσαντ και του Μαδούρο.
Και γι' αυτές τις ιδέες μου δεν συμβιβάστηκα με τις Κάννες»
Εμίρ Κουστουρίτσα

Ο Λαός της Συρίας εξέλεξε τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας: "Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνέτριψε τους ιμπεριαλιστές!"

Μετά τις προβλεπόμενες Συνταγματικές προθεσμίες ήρθε η ώρα να ορκιστεί ο Μπασάρ Αλ Άσαντ πίστη στο Συριακό Σύνταγμα (ακολουθεί το σχετικό βίντεο με όλη τη διαδικασία ορκωμοσίας), κατόπιν συναντήθηκε με τον Κινέζο Υπουργό των Εξωτερικών για να συζητήσει την περίοπτη θέση της πατρίδας του στο «Δρόμο του Μεταξιού».

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, μετά τον όρκο με τη γοητευτική σύζυγό του Άσμα, την άπιστη κι επικηρυγμένη γιατί δεν φοράει τις μαύρες μπούργκες, από τους "εξεγερμένους εκδημοκρατιστές", τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, συμπεριλαμβανομένης της αποικίας Ελλάδα και των κυβερνήσεων της τα τελευταία 10 χρόνια.
Λίγες ώρες αργότερα -αποφεύγοντας να οργανώσουν τα καθιερωμένα σε όλο τον "πολιτισμένο" κόσμο γεύματα με κιμά γαρίδας κι άλλα εδέσματα-, φανερά πεινασμένοι και ντυμένοι απλά, καθημερινά, ο Μπασάρ κι η Άσμα, με τη συντροφιά των τριών παιδιών τους (δύο γιους και μια κόρη), βρίσκονταν στην Παλαιά πόλη της Αδούλωτης κι Αδέσποτης Δαμασκού των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χωρίς συνοδεία, χωρίς ασφάλεια για το γιορταστικό δείπνο της ορκωμοσίας.

Ένα γιορταστικό οικογενειακό δείπνο ορκωμοσίας... με τυλιχτό Δαμασκού, το φαγητό του δρόμου της Συρίας, ανάμεσα στο λαό, μαζί με το λαό.

Ακριβώς αυτό... την αγάπη του λαού δεν μπόρεσαν να αναλύσουν, να ερμηνεύσουν, να εκτιμήσουν όλες οι μυστικές υπηρεσίες της δύσης, των σιωνιστών-ναζί, των αραβικών δικτατορικών καθεστώτων, όταν έδωσαν φωτιά στη Συρία με την "αραβική άνοιξη made in USA" κι έδινα προθεσμία ημερών, βδομάδων να πέσει ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ" (Μάρτης 2011).

Μια πραγματικότητα, καθημερινή πρακτική (ο Πρόεδρος οδηγεί πάντα το αυτοκίνητό του, μόνος του ή με μέλη της οικογένειας), οι πολίτες μεταξύ των πολιτών, οι Σύροι μεταξύ των Σύρων, αποτελούν ένα «γεγονός» απαράμιλλης αξίας. Εμείς, οι "πολιτισμένοι" της δύσης μπορούμε μόνο να ζηλέψουμε τους Σύρους.

Από την ομιλία του Μπασάρ Αλ Άσαντ, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων Προεδρικών Εκλογών 2021:

«[...] Στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας και στην αρχή της φάσης εργασίας, ευχαριστώ όλους τους Σύρους για τον υψηλό πατριωτισμό τους και την αξιοσημείωτη συμμετοχή τους σε αυτό το Εθνικό γεγονός.
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας και χαιρετίζω τον ηρωικό μας Αραβικό στρατό της Συρίας και για όλες τις θυσίες που πρόσφερε.
Για το μέλλον των παιδιών και της νεολαίας της Συρίας, ξεκινάμε τη φάση εργασίας αύριο, για να εδραιώσουμε την ελπίδα της οικοδόμησης της Συρίας όπως της αξίζει... [...]
Είμαι πεπεισμένος ότι μ' αυτό το μαχητικό πνεύμα, θα είμαστε σε θέση να νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας.
Όποια κι αν είναι τα προβλήματα έχουμε ενισχυθεί. Αυτό το πνεύμα είναι που χρειαζόμαστε για την επόμενη φάση που είναι μια φάση συνεχούς εργασίας, αντοχής και σταθερότητας, να δείξουμε για άλλη μια φορά στους εχθρούς μας ότι ο πόλεμος εναντίον του λαού μας, στοχεύοντας τις βασικές μας ανάγκες και τα μέσα για το ζην
[σημ. το παράνομο εμπάργκο από ΗΠΑ κι Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, βλέπε: ΕΔΩ], δεν αρκεί για να μας αποδυναμώσει. [...]»
Μπασάρ Αλ Άσαντ


Άξιος γιος του πατέρα του! [Βλέπε, σε: Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας].

Η ορκωμοσία του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ:


* "Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνέτριψε τους ιμπεριαλιστές!"


* Η ντροπή να 'σαι Έλληνας! Ηχηρό χαστούκι στους ιμπεριαλιστές και... στον Δένδια!


* Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας: "Οι προεδρικές εκλογές που έγιναν στην πατρίδα μας και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα του λαού της Συρίας..."


* Μυστικές υπηρεσίες κι η ελληνόφωνη δημοσιογραφική πορνεία... τελειωμό δεν έχουν!



 
Top