Βασίλης Μαυρέλος

2+1 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
1. * Λοιπόν, πρέπει να το πω, υπάρχει ένα φάντασμα πάνω από την Ευρώπη, αυτό των ''αντιεμβολιαστών-ψεκασμένων". Εναντίον του "αντιεμβολιαστικού μεσαίωνα" συσπειρώνεται ένα...

τεράστιο έως αβυσσαλέο πολιτικό φάσμα στην χώρα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΔΗΝ, Άδωνις, Βορίδης, Τζήμερος, λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, ό,τι μένει από αριστερό εξωκοινοβούλιο και δεν μπορώ ακόμη να φανταστώ τι εκπληκτικό άλλο. Είμαι 57 ετών και ποτέ δεν έχω δει στην Ελλάδα τέτοιο τεράστιο πολιτικό φάσμα και συναίνεση (σ.σ ούτε καν το 1989, τουλάχιστον σε αυτό το εύρος και βάθος). Για να χρειάζεται τέτοια εκκωφαντική συναίνεση κατά των "ψεκασμένων", κάτι ενδιαφέρον πρέπει να υπάρχει. Αλλιώς, γιατί τόση πολλή φασαρία;

2. ** Οι τοποθετήσεις που διαιρούν τον πληθυσμό, υποκινούμενες από κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, σε συλλήβδην θιασώτες της επιστήμης και σε συλλήβδην θιασώτες του ανορθολογισμού ή επί το λαϊκότερον ψεκασμένους, μην λαμβάνοντας υπόψιν σοβαρές διαιρετικές τομές και μεταξύ των εμβολιασμένων και μεταξύ των ανεμβολίαστων, και που θεωρούν επιτομή του ορθολογισμού και της επιστημονικότητας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με τα συγκεκριμένα πειραματικής υφής εμβόλια, ή έστω αναγκαστικά τον καθολικό εμβολιασμό, είναι ρατσιστικές, βαθιά αντιδραστικές και πολιτικά ύποπτες τοποθετήσεις. Ακόμη και αν βαφτίζονται ως φιλοκοινωνικές ή "αριστερές", με τεράστιες ευθύνες της Υπαρκτής Αριστεράς και του ιερατείου της..
Ιδίως, η συστηματική χρήση του όρου "ψεκασμένος" από τα ΜΜΕ και μια μερίδα ανθρώπων δημιουργεί λαθραία μια αναλογία ή μία κοινότητα καθεστώτος ανάμεσα σε μια υποθετική υγειονομική κατάσταση (μη εμβολιασμένος = μολυσματικός = υγειονομικά επικίνδυνος) με μια κοινωνική στάση (ανεύθυνος, αντικοινωνικός, παράλογος) και τελικά, όσο προχωρά και η νομική υποχρεωτικότητα με κυρώσεις και με μια νομικά αξιόλογη υποβαθμισμένη κατάσταση (άνθρωπος με μειωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιόποινος, απολύσιμος, τελικά άνθρωπος που υιοθετεί μια αξιόποινη ή και εγκληματική στάση, homo sacer)..
Η αναλογία σωματικής μολυσματικότητας και κοινωνικής εκφυλιστικής παραβατικότητας έχει μια θεωρητική ιστορία πίσω της και στην Ιστορία αυτήν λεγόταν κατά την δεκαετία του 1930 και του 1940 "εκφυλισμός", σωματικός, ψυχικός, κοινωνικός (degeneration, Degenerierung). Ο εκφυλισμός έχει, κατά την θεωρία αυτή, μια αναγωγή στην βιολογία πάντοτε, είτε είναι σωματικός είτε κοινωνικός..
Σήμερα ζούμε σε μια πραγματικότητα όπου ο κίνδυνος μετάδοσης μιας νόσου και η δήθεν αποτελεσματική "απαγόρευση ή αποτροπή αυτού του κινδύνου'' δια του μαγικού εμβολίου ενοποιούνται τεχνητά σε μια σωματικά και νοητικά εκφυλιστική μορφή -ταυτόχρονα αντικοινωνική,αντιεπιστημονική στάση- και τελικά παράνομη στάση, τον "ψεκασμένο". Όταν η κοινωνία διαιρείται με αυτόν τον τρόπο, ο ολοκληρωτισμός, αν όχι ο νέου τύπου φασισμός, ελλοχεύει..
Προφανώς, δεν είναι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο, ζούμε σε άλλη εποχή, αλλά υπάρχουν πολλές νοσηρές συγγένειες. Από την ''φυλετική υγιεινή" στην "κοινωνική υγιεινή" και στην απαγόρευση όχι μόνο μιας στάσης προς την υγεία αλλά και των απόψεων ακόμη, επιστημονικών ή θεωρητικών, που σχετίζονται με αυτήν την άποψη. Εκείνο το τμήμα της Αριστεράς που άκριτα υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανασύρει στην επιφάνεια τον Πολιτισμό των Στρατοπέδων. Όλο το νοσηρό πρόγραμμα ευθανασίας του Τρίτου Ράιχ, το λεγόμενο Τ-4, στηρίζεται στην παραπάνω θεωρητική διάκριση μεταξύ υγιών και εκφυλισμένων ανθρώπων, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας...

Στην Ελλάδα -μοναδική εξαίρεση- σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έχει αναπτύξει μια "ατσάλινη ενότητα", που την αποδίδει στις επιταγές της ''επιστήμης των ειδικών" του. Δηλαδή στον συστημικό και καθεστωτικό επιστημονισμό του. Η Αριστερά στην Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ευρώπη λέει ΟΧΙ στο υγειονομικό απαρτχάιντ. Συναντιέται στους δρόμους και στις πλατείες των αγώνων με κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις εναντίον της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, με αφορμή και πρόσχημα την covid-19 και την υγεία. Έτσι δίνουν την δική τους απάντηση, παίρνοντας την υπόθεση της Ελευθερίας, Δημοκρατίας στα χέρια τους..
Περισσότερα για το θέμα της νόσου covid-19 -υποχρεωτικός και καθολικός εμβολιασμός στην ανάρτηση 27/7/2021: εδώ

Αυτά και τέλος.-
 
Top